Het stage avontuur van Sofie bij Regeljelease.nl

Sofie

Sofie (21) uit Groningen is afgelopen week aan een bijzondere uitdaging op Curaçao begonnen bij Regeljelease.nl. Sofie studeert aan de Hanzehogeschool in Groningen, volgt de opleiding International Communication en komt nu voor 5 maanden ons team versterken.

Sofie van der Zee
Sofie van der Zee
Auteur
7 minuten leestijd

1. Hoi Sofie, wil je jezelf even voorstellen?

Hoi, mijn naam is Sofie. Ik ben 21 jaar oud en ik studeer in Groningen. Voor mijn stage bij Regeljelease.nl woon ik nu 5 maanden op Curaçao. Ik studeer aan de Hanzehogeschool, volg de opleiding International Communication en zit in mijn derde leerjaar.

2. Wat voor ervaring heb je al binnen deze branche en wat doe je graag in je vrije tijd?

De afgelopen jaren heb ik tijdens mijn studie ervaring opgedaan in zowel communicatie als marketing. Ik heb er zelfs voor enkele maanden een zomerbaan aan overgehouden als social media manager. In mijn vrije tijd fitness ik graag, maar een filmpje op de bank vind ik ook heerlijk. Lekker bankhangen op Curaçao is echter nog niet gelukt, daarvoor is het hier veel te gezellig! Ook houd ik van sociale dingen doen, zoals afspreken met vrienden en samen koken. Ik ben gek op reizen en ik wil graag de wereld ontdekken. Naast het ontdekken van nieuwe dingen, ben ik ook erg creatief en houd ik me graag bezig met fotograferen van landschappen en het tekenen van portretten.

“Lekker bankhangen met een filmpje is nog niet gelukt op Curaçao, het is hier véél te gezellig!” 

3. Waarom heb je gekozen voor een stage bij Regeljelease.nl?

Ik werd enthousiast van de vacature, want deze stage leek goed bij mij te passen! Binnen een dag kreeg ik een telefoontje van het bedrijf. Ik heb toen met Bart gesproken, hij is heel open en gastvrij, dat maakte mij alleen nog maar enthousiaster. Hij heeft meteen aangegeven dat er veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en doorstroommogelijkheden binnen het bedrijf, zoals bijvoorbeeld een extra afstudeerstage of daarna zélfs een bijbaan. Dat klonk erg aantrekkelijk!

“Ruimte en aandacht voor persoonlijke groei, een afstudeerstage of zélfs een baan. Dat biedt perspectief!”

4. Jouw eerste werkdag bij Regeljelease.nl. Kan je ons vertellen hoe dit verliep?

Ik was nerveus, vond het erg spannend en dacht: waar begin ik aan? Gelukkig kende ik Pepijn – de andere stagiair – al. Pepijn heeft mij voorafgaand goed meegenomen in het bedrijf. In het weekend had ik Rogier (bedrijfsleider Curaçao) al ontmoet op een Happy Hour. Door de informele setting werd het ijs lekker snel gebroken.

Mijn dag startte met een rondleiding en ik mocht direct een marketing meeting bijwonen. Vervolgens was er alle aandacht voor mijn werk- en schooltaken en wat er van mij verwacht zal worden de komende periode. Een professionele werkstijl, dat vond ik prettig!

5. Oké, misschien iets snel, maar wat maakt stage lopen bij Regeljelease.nl zo leuk? 

De collega’s zijn heel gezellig, aardig en behulpzaam. In de lunchpauze eten we met z’n allen, een écht pauze moment met tijd voor elkaar. Daarnaast spreekt de flexibele werkstijl mij erg aan. Er is veel vertrouwen in mij vanuit het team en ik mag al zelfstandig taken uitvoeren. Gelukkig is er wel genoeg ruimte om vragen te stellen. Ik ben direct opgenomen in het bedrijf. 

We vroegen Sofie hoe ze Regeljelease.nl zou omschrijven in 3 woorden:

“Motiverend, betrokken en enthousiast.”

6. Wat hoop je de aankomende periode nog te leren tijdens je stage?

Ik wil graag leren hoe ik zelfstandig moet werken. Tijdens mijn opleiding krijg ik kaders, hier mag ik die zelf bepalen. Nu werk ik in een echt bedrijf waar ik mijn skillset hoop uit te breiden. Gelukkig is Bart bereid om zijn kennis met mij te delen en te ondersteunen waar nodig is.

Vanuit Regeljelease.nl zijn we trots om te zien dat Sofie al zo snel haar plek hier gevonden heeft.

Wil jij zelf ook stage lopen bij Regeljelease.nl in Curaçao of Groningen? Stuur dan een mail naar bart@concreetgeregeld.nl.

Of wil jij weten hoe Sofie haar stage verder verloopt? - Blijf ons dan volgen!