Pepijn bij Regeljelease.nl; zon, zee en een fantastische stageplek!

Pepijn-baas

Het stage avontuur van Pepijn bij Regeljelease.nl op Curaçao: “Ik ben hier nu een maand en geniet van de gezellige, losse sfeer bij Regeljelease.nl.”

Pepijn Baas
Pepijn Baas
Auteur
8 minuten leestijd

Regeljelease.nl is opgericht in Nederland en heeft sinds 2020 een kantoor op het tropische Curaçao. Regeljelease.nl helpt ondernemers aan een geschikte bedrijfswagen door middel van Financial Lease. Zo hoeven ondernemers die kiezen voor deze leasevorm niet in één keer het gehele bedrag van de auto af te tikken, maar kunnen ze de investering verspreiden over maarliefst 72 maanden, terwijl ze direct eigenaar zijn! 

Over bazen gesproken…

We hebben een nieuwe topper in ons team! Pepijn Baas (20) uit Leiden is een maand geleden op Curaçao aangekomen om stage te lopen bij Regeljelease.nl. Pepijn studeert aan de TIO Hogeschool in Rotterdam en volgt de opleiding International Business Management. Hij komt ons team voor 4 maanden versterken. 

Namens het bedrijf hebben we hem geïnterviewd over zijn ervaringen tot nu toe bij Regeljelease.nl en stagedoelen. 

1. Hoi Pepijn, wil je jezelf even voorstellen?

Jazeker, mijn naam is Pepijn Baas. Ik ben 20 jaar oud, afkomstig uit Leiden en ik woon tijdelijk op Curaçao voor mijn stage bij Regeljelease.nl. Ik volg de opleiding International Business Management bij de TIO Hogeschool te Rotterdam en zit nu in mijn 3e jaar. Ik doe de opleiding versneld en ben na dit jaar afgestudeerd. 

2. Wat voor ervaring heb je al binnen deze branche en wat doe je graag in je vrije tijd?

Tijdens mijn stage als influencer/marketeer heb ik werkervaring opgedaan in de sales branche. Ik had het hier erg naar mijn zin en functioneerde goed in een jong en dynamisch team. 

In Nederland woon ik gezellig samen met 2 vrienden. We wonen in Leiden en ik ken deze jongens al vanaf de middelbare school. In mijn vrije tijd sport ik veel, vooral voetballen vind ik erg leuk. Ik heb op Curaçao ook al een voetbalclub gevonden om lekker te kunnen voetballen met mijn nieuwe maten. Naast het voetballen begeef ik me ook nog op muzikaal gebied; In Nederland volg ik namelijk DJ lessen. Ik heb zelfs een kleine dj-set, deze heb ik ook meegenomen naar Curaçao. “Spin die platen!” 

“ Ik heb op Curaçao ook al een voetbalclub gevonden om lekker te kunnen voetballen!”

3. Waarom heb je gekozen voor een stage bij Regeljelease.nl?

Ik wilde graag naar Curaçao, het leek mij namelijk super tof om hier stage te lopen. In het begin wist ik alleen niet zeker of het wel haalbaar zou zijn, ik was namelijk vrij laat met het zoeken naar een stage. Via een externe recruiter kwam ik gelukkig uiteindelijk bij Regeljelease.nl terecht. Ik heb geen moment getwijfeld, ik kreeg direct een goed gevoel bij het bedrijf.

Allereerst heb ik een gesprek gehad met de vestigingsmanager Rogier. Het gesprek met Rogier was positief. Het klonk als een gezellig, leuk en jong team. Hip, informeel en dynamisch. Vervolgens heb ik Tessy gesproken via Zoom, dat was een fijn gesprek waarin ik veel informatie kreeg over het bedrijf en hoe alles reilt en zeilt op de werkvloer. Het bedrijf kwam op mij over als leerzaam en toegankelijk, precies wat ik zocht!

“Het klonk als een gezellig, leuk en jong team, daar was ik naar op zoek! Hip, informeel en dynamisch.”

4. Hoe heb je je eerste werkdag bij Regeljelease.nl ervaren?

Goed! Ik kreeg op de eerste dag bij aankomst direct een warm ontvangst. We hebben eerst een tijdje gepraat om elkaar te leren kennen. De eerste week heb ik veel meegedraaid, meegekeken en geleerd. We zijn door alle systemen heen gegaan, een prachtig handvat waarbij je een beter beeld krijgt van de totale organisatie. Dit was wel echt van toegevoegde waarde, goede voorbereiding is het halve werk. Wat eruit sprong in de eerste week was de fijne begeleiding en de gezellige en losse sfeer op het kantoor.

5. Wat maakt stage lopen bij Regeljelease.nl zo leuk? 

De balans tussen het harde werken en ambitieus zijn, en de gezelligheid en het sociale aspect zoals de vrijmibo’s. 

We vroegen Pepijn: “Als je Regeljelease.nl moest omschrijven in 3 woorden, welke zijn dat dan?”

“Regeljelease.nl in 3 woorden: ambitieus, gezellig en servicegericht.”

6. Wat verwacht je de aankomende periode nog te leren tijdens je stage?

Misschien voor een ieder ander vanzelfsprekend, maar leren hoe je jezelf in een bedrijf gedraagt, je verantwoordelijkheden neemt en met langere werkdagen omgaat is iets waar ik aan wil werken. Laten we eerlijk zijn, op school is dit toch anders en kun je soms ook wel even lekker achterover hangen. Naast de werkhouding vind ik het prettig om helder contact met het team te onderhouden, ook vind ik het interessant om alle systemen goed te leren kennen. Daarnaast, op het gebied van sales lijkt het me prachtig om te leren hoe je in je gesprek naar een doel toe kunt werken. 

Nu de grote uitdaging: plannen, plannen en nog eens plannen. Enkele weken geleden kwam ik erachter dat ik hier nog wel een klein zetje in de juiste richting kan gebruiken. Gelukkig heeft Rogier mij hier direct bij geholpen!

Vanuit Regeljelease.nl zijn wij erg tevreden met deze aanwist, inmiddels kennen we Pepijn goed en hebben we hem leren kennen als een sociale, hardwerkende en gemotiveerde stagiair.

Wil jij zelf ook stage lopen bij Regeljelease.nl in Curaçao of Groningen? Stuur dan een mail naar werkenbij@regeljelease.nl.

Of wil jij weten hoe Pepijn zijn stage verder verloopt? - Blijf ons dan volgen!