De 10 populairste sedans van 2024

Vandaag de dag is de sedan één van de populairste carrosseries om te leasen. Met zijn ruime kofferbak en stijlvolle uitstraling is een sedan de ideale zakelijke auto.

Een sedan is een type carrosserie met standaard vier deuren en een kofferbak die los zit van het zitgedeelte. In tegenstelling tot de hatchback is de bagageruimte van een sedan niet bereikbaar vanaf de bestuurderskant.

Kenmerkend voor deze personenauto is zijn verlaagde en verlengde kofferbak die ook wel uitsteekt in vergelijking met de rest van de auto.

Ben jij als ondernemer op zoek naar een sedan voor je bedrijf? Ontdek in deze blog dan de 10 beste sedans van 2024.

Sofie van der Zee
Sofie van der Zee
Auteur
6 minuten leestijd

1. Mercedes A-klasse

We beginnen de lijst populairste sedans van 2024 met de Mercedes A-klasse sedan. De Mercedes A-klasse is sinds 2018 te verkrijgen als sedan en was voorheen alleen beschikbaar als de iconische hatchback

De A-klasse sedan biedt in totaal 420 liter aan bagageruimte. Voor je beeldvorming staat dit gelijk aan 2 grote en 2 kleine reiskoffers. Ook is dit 50 liter meer dan de A-klasse hatchback, die heeft tot 370 liter laadvolume beschikbaar. 

De Mercedes A-klasse sedan is beschikbaar met een benzine- en een dieselmotor. 

Naast de Mercedes A-klasse bieden wij ook een ruim aanbod aan andere populaire Mercedes sedan occasions. Denk bijvoorbeeld aan de Mercedes S-klasse, C-klasseen E-klasse.

Wil jij een Mercedes A-klasse sedan financial leasen?

Bekijk hier onze Mercedes A-klasse occasions

2. BMW 3 series

De BMW 3 series is een enorm populaire sedan op de Nederlandse markt, vanwege zijn top functionaliteiten. 

Deze sedan is één van de meest betrouwbare auto’s van BMW. Onafhankelijk van het gebruik is het een buitengewoon comfortabele auto om in te zitten en te besturen. Zo rijd je binnen 5,8 seconden van 0 naar 100 km/u. 

Bovendien rijdt de BMW 3 series super zuinig. Dit betekent dat je in verhouding weinig geld kwijt bent aan brandstofkosten.

Het brandstofverbruik per verbrandingsmotor is:

 • Benzine: gemiddeld 8,20 liter per 100 km

 • Diesel: gemiddeld 5,69 liter per 100 km

Zie jij jezelf al rijden in een elegante BMW 3 series?

Bekijk hier onze BMW 3 series occasions

3. Audi A6

De Audi A6 is een ruime sedan die enorm populair is onder zakelijke gebruikers. Met een A6 beschik je over een laadruimte van maar liefst 530 liter

Bovendien biedt deze praktische Audi veel ruimte voor inzittenden.

Deze sedan is te verkrijgen als hybride, maar ook met een diesel- of benzine aangedreven motor. Daarnaast is de Audi A6 beschikbaar als automaat maar ook met handgeschakelde transmissie. 

Zo is er altijd een Audi A6 die aansluit op je rijstijl. Naast de sedan uitvoering is de Audi A6 ook beschikbaar als stationwagen

Interesse in een Audi A6 sedan voor je bedrijf?

Bekijk hier onze Audi A6 occasions

4. Jaguar XE

De Jaguar XE staat bekend om zijn stijlvolle en sportieve uitstraling. Daar waar deze Jaguar een lust voor het oog is, ontbreekt het bij dit sierpaardje aan inhoud voor lading . 

Het gemiddelde verbruik van een Jaguar XE is 1 op 12

Daarnaast biedt de Jaguar XE een ruim aanbod aan motoren:

 • Dieselmotoren zijn beschikbaar van 161 tot 237 pk

 • Benzinemotoren zijn beschikbaar van 197 tot 592 pk

 • Hybridmotoren zijn beschikbaar met ongeveer 204 pk

Zie jij jezelf al rijden in een elegante Jaguar XE?

Bekijk hier onze Jaguar XE occasions

5. Mercedes CLA-klasse

Ook de Mercedes CLA-klasse niet ontbreken op deze lijst van populairste sedans van 2024. Bij Regeljelease.nl bieden wij een ruime selectie aan automaten en handgeschakelde CLA-klasse sedans. 

De motor van de CLA-klasse is vergelijkbaar met die van een reguliere Mercedes A-klasse. Het verschil zit hem vooral in de uiterlijke vertoning. Zo is de CLA-klasse sedan in verhouding tot de A-klasse sedan 13 cm langer en heeft een lager dak. 

Over het algemeen heeft de CLA-klasse een frisser en moderner uiterlijk ten opzichte van zijn voorgangers. Hierdoor rij jij in stijl naar je klanten of andere zakelijke ritten. 

Wil jij een superstrakke Mercedes CLA-klasse voor je bedrijf? 

Bekijk hier onze Mercedes CLA-klasse occasions

Hulp nodig met een auto kiezen?

Ontvang binnen enkele minuten een persoonlijk aanbod aan leaseauto's die perfect aansluiten bij jouw wensen, eisen & budget.

6. Mazda 3

De Mazda 3 is een staat bekend om zijn betrouwbaarheid en comfortabele rijstijl. Het veelzijdige design biedt de comfort en ruimte om op een fijne manier veel kilometers te maken. 

Deze auto is bovendien zuinig waardoor je bespaart op brandstofkosten:

 • Bezinevariant rijdt 5,2 liter op 100 km 

 • Dieselvariant rijdt 3,9 liter op 100 km 

Dat terwijl hij een kofferbakvolume van 450 liter bevat. Verder zijn de specificaties van deze auto als volgt: 

 • Totale lengte: 4460 mm

 • Totale breedte: 1795 mm

 • Totale hoogte: 1445 mm

Benieuwd naar onze Mazda 3 sedans?

Bekijk hier onze Mazda 3 occasions

7. Volvo S60

De Volvo S60 sedan is één van de sportiefste modellen die Volvo ooit heeft geproduceerd. Qua uiterlijk is de S60 stijlvol en modern met een coupé-achtige vormgeving. 

Bovendien staat Volvo alom bekend vanwege de betrouwbare auto’s. Ook de Volvo S60 voorziet jou ongetwijfeld van een veilige rit. 

Met verschillende functionaliteiten, zoals ‘City Safety’ en ‘Pedestrian Detection met Full Auto Break’, helpt de S60 je om eventuele botsing te voorkomen. 

Daarnaast is de Volvo S60 voorzien van andere handige functionaliteiten die jouw rij-ervaring verhogen. 

Met de Volvo S60 ervaar je simpelweg veel rijplezier!

Bekijk hier onze Volvo S60 occasions

8. Audi A3

Ook de Audi A3 is onmisbaar op de Nederlandse wegen. Deze Duitse vierdeurs sedan heeft een groter formaat dan de Audi A3 hatchback (sportback) en biedt hierdoor een ruimer interieur. Hij staat daarom ook wel bekend als de Audi A3 Limousine. 

Vergeleken met de Audi A3 hatchback is de A3 sedan 15 cm langer dankzij de extra kofferbakruimte. De A3 sedan heeft dan ook 425 liter bagageruimte terwijl de hatchback 380 liter biedt.

Verder beschikt de auto over een optioneel sportonderstel en verschillende systemen die je ontzorgen tijdens je rit. Kortom, de Audi A3 sedan combineert comfort met sportiviteit.

Ben jij geïnteresseerd in een Audi A3 sedan occasion? 

Bekijk hier onze Audi A3 occasions

9. BMW 5 series

Ook de BMW 5 series schiet de reputatie van BMW niet te kort. De BMW 5 series is het middelste model van de BMW sedans. Hij is namelijk groter dan de 3 series maar toch een slag kleinder dan de 7 series. 

Doordat de BMW 5 series groter is maakt dat hem ook zwaarder. Dat samen met een sterkere motor zorgt ervoor dat deze auto meer gewicht kan trekken met een aanhangwagen. 

Dit robuuste model is ideaal voor lange afstanden. Doordat hij stevig op de weg ligt rijdt hij erg stabiel in elke weersomstandigheid. Ook is deze sedan buitengewoon comfortabel dankzij zijn ruime interieur en innovatieve technieken.  

Zie jij jezelf al rijden in een BMW 5 series? 

Bekijk hier onze BMW 5 series occasions

10. Volkswagen Passat

De Volkswagen Passat is al jaren het meest verkochte model van Volkswagen. Dit heeft de Volkswagen Passat te danken aan zijn goede prijs-kwaliteit verhouding en comfortabele rijervaring. 

Bovendien is de Volkswagen Passat ook erg ruim. Met wel 586 liter bagageruimte behoort de VW Passat tot één van de sedans met de grootste kofferbakken. 

De buitenafmetingen van de Passat sedan zijn:

 • Lengte: 4.87 m

 • Breedte: 1.83 m

 • Hoogte: 1.48 m 

Over het algemeen de VW Passat een zeer gebruiksvriendelijke auto waarmee je verzekert bent van veiligheid en rijplezier.

Wil jij een ruime Passat voor je bedrijf? 

Bekijk hier onze Volkswagen Passat occasions

Extra: Renault Talisman

Bij Regeljelease.nl vinden wij dat de Renault Talisman ook benoemingswaardig is voor de beste sedans van 2024. 

De Talisman is de ideale sedan voor ondernemers die veel laadruimte nodig hebben. Zo beschikt deze ruime 4-deurs auto over maar liefst 608 liter bagageruimte. Voor je beeldvorming, dit staat gelijk aan 3 grote reiskoffers en houd je ruimte over voor nog overige spullen. 

Dit maakt deze Fransoos de sedan met de allergrootste kofferbak. 

Bekijk hier onze Renault Talisman occasions

Hulp nodig met een auto kiezen?

Ontvang binnen enkele minuten een persoonlijk aanbod aan leaseauto's die perfect aansluiten bij jouw wensen, eisen & budget.

Hulp nodig bij auto leasen?

Neem voor vragen gerust contact op.

Telefoon
Geef ons een belletje.
Whatsapp
Stuur ons een bericht.