De 7 Beste Bedrijfswagens voor Schilders

Als schilder werk je natuurlijk altijd op locatie. Een goed transportmiddel is dus geen overbodige luxe. Wij hebben daarom alles waar je als schilder op moet letten bij het kiezen van een bedrijfswagen voor je op een rijtje gezet en we sluiten af met een top 7 beste bedrijfswagens voor schilders.

Ryan Richardson
Ryan Richardson
Auteur
4 minuten leestijd

1. Kenmerken bedrijfswagen voor schilders

Let bij het uitzoeken van jouw bedrijfswagen op de volgende punten:

1.1 Laadruimte

Voor een schilder is dit misschien wel een van de belangrijkste dingen: laadruimte. Je moet natuurlijk al je materiaal kunnen meenemen naar je klussen om het tot een goed einde te brengen. Daar heb je ruimte voor nodig in je bedrijfswagen.

1.2 Grootte

Zorg ervoor dat je bedrijfswagen groot genoeg is voor al je materialen, maar zeker niet groter dan dat je daadwerkelijk nodig hebt. De grootte van je auto heeft namelijk ook invloed op je benzinekosten. Ook maakt een kleinere, wendbare wagen het makkelijker om je te verplaatsen door bepaalde wijken.

Nog een tip: Als je ruimte nodig hebt voor een ladder, kun je deze vaak ook op een dakrek plaatsen.

1.3 Comfort

Dit mag dan wel het laatste punt zijn, maar het is zeker niet onbelangrijk. Kies een wagen uit die bij jou past en aan je behoeftes voldoet. Je gaat er namelijk veel tijd in doorbrengen.

Denk er daarnaast ook over na of je je bedrijfswagen wil gebruiken voor privédoeleinden. Hou er dan bijvoorbeeld rekening mee dat er genoeg stoelen in zitten.

2. Top zeven bedrijfswagens voor schilders

2.1 Volkswagen Transporter

Deze wagen staat erom bekend dat hij extreem zuinig is. Volkswagen zegt dat je benzinekosten met 15% omlaag zullen gaan wanneer je deze wagen op dagelijkse basis gebruikt.

2.2 Volkswagen Caddy

Dit model is verkrijgbaar in verschillende maten. Er is veel laadruimte, onder andere door extra planken en vakken.

2.3 Nissan NV400

Moet je veel en grote materialen vervoeren? Dan is deze bedrijfswagen zeer geschikt voor jou. Door de lage vloer en het hoge dak is de laadruimte van de Nissan NV groot genoeg. Desondanks zijn de afmetingen niet buiten proportie, want het is nog steeds makkelijk om je te verplaatsen binnen kleine wijken.

Ook de brede deuren zijn een voordeel, want zo is het makkelijk om alles in en uit te laden. Je hebt daarnaast vijf jaar garantie op de Nissan NV400. Om je verfbussen te beschermen op de weg, zijn vloerhaken gemonteerd. Je lading blijft dus recht op zijn plaats.

2.4 Citroen Jumper

De Citroën Jumper staat bekend om zijn grote lengte. Voor lange ladders is deze wagen dus uitermate geschikt. Daarnaast zijn er varianten met een dubbele schuifdeur, wat een makkelijke instap mogelijk maakt.

2.5 Peugeot Boxer

Deze wagen heeft een laadvermogen van 17 kubieke meter en een standaard ingebouwd navigatiesysteem met touch screen. Dit is vooral voordelig als je veel klussen hebt buiten je bekende omgeving.

2.6 Ford Transit

De Ford Transit is makkelijk toegankelijk door een schuifdeur en heeft een handige opstap. Om je materialen veilig te kunnen vervoeren, zijn er punten in de laadruimte waaraan je het vast kan maken. De vloer is van rubber en dus makkelijk schoon te maken. Bovendien heb je de keus uit verschillende soorten daken voor deze wagen.

2.7 Mercedes Sprinter

Deze wagen valt vooral op door zijn veiligheidssystemen. De wagen remt bijvoorbeeld vanzelf wanneer er iets duidt op gevaar en belt automatisch de hulpdiensten in geval van nood. Als schilder zit je veel op de weg, dus extra veiligheid is natuurlijk altijd van toegevoegde waarde.

Er zijn een aantal afwegingen die je moet maken bij het uitzoeken van een bedrijfswagen als koerier. Er zijn dus genoeg opties voor schilders om hun transport te optimaliseren! Advies nodig of benieuwd naar de bedrijfswagens die wij beschikbaar hebben? Bekijk dan hier onze voorraad.

Hulp nodig bij auto leasen?

Neem voor vragen gerust contact op.

Telefoon
Geef ons een belletje.
Whatsapp
Stuur ons een bericht.