Financial Lease en verzekering, hoe zit dat precies?

Bij Financial Lease regel je zelf de verzekering van je leaseauto. Voordeel hiervan is dat je de vrijheid hebt om te bepalen bij welke verzekeraar je gaat. Dit kan gezien worden als een nadeel, omdat je natuurlijk zelf alles moet regelen. Toch is het in financieel opzicht vaak veel aantrekkelijker.

In dit artikel vertellen we je precies hoe het zit met de verzekering bij Financial Lease.

Ryan Richardson
Ryan Richardson
Auteur
3 minuten leestijd

1. Een financial lease voertuig verzekeren (2 voordelen)

Bij Financial Lease ben je zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van de verzekering. Dit betekent dus ook dat je de keuzevrijheid hebt om een verzekeraar te kiezen. Je kunt op je gemak oriënteren welke verzekeringsmaatschappij het meest voldoet aan jouw eisen.

1.1 Voordelen van verzekeren met Financial Lease

Schadevrije jaren. Als je je leaseauto zelf verzekert, bouw je schadevrije jaren op. Deze schadevrije jaren kunnen alleen opgebouwd worden op naam van de verzekeringnemer. Bij Financial Lease ben jij dit, omdat je dus zelf de verzekering regelt.

Ieder jaar dat je geen schade claimt bij de verzekeraar, bouw je een schadevrij jaar op. Voordeel hiervan is dat je korting op je premie krijgt. 

Grijs kenteken. Ooit gehoord van een speciale bestelautoverzekering? Dit is een verzekering die je moet afsluiten wanneer je een bedrijfswagen met grijs kenteken hebt. Zodra je deze verzekering afsluit, kan je aangeven dat je het wilt verrekenen met de BPM.

Je betaalt hierdoor minder premie.

Deze verzekeringspremie is ook afhankelijk van factoren zoals:

 • Het type verzekering (zie hoofdstuk 2).

 • Het voertuig waarin je rijdt.

 • De schadevrije jaren.

2. Welke verzekering kan ik het beste kiezen?

Als je een bedrijfswagen wil verzekeren, heb je precies dezelfde dekkingen als bij een privé-autoverzekering

Je kunt kiezen uit de volgende 3 dekkingen:

 1. WA. Je bent als eigenaar van je leasevoertuig verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Deze wettelijke aansprakelijkheidsverzekering vergoedt elke schade die door een automobilist wordt aangebracht aan een ander voertuig, personen of objecten.


 2. Nadeel: Met een WA-verzekering is de schade die je rijdt aan je eigen auto niet gedekt.

 3. WA+ (beperkt casco). Een WA+-verzekering is een aanvulling op de standaard WA-verzekering. Bij deze verzekering krijg je namelijk ook de schade aan je lease-voertuig vergoed, wanneer je deze niet zelf hebt veroorzaakt.

 4. Allrisk (volledig casco). Een Allrisk-verzekering is de meest uitgebreide verzekering voor een leaseauto. Deze zogenoemde volledige cascoverzekering dekt alle schade aan je auto, zelfs als je het zelf hebt veroorzaakt.

De meeste leasemaatschappijen verplichten het ondernemers om voor deze allrisk verzekering te kiezen. Mocht deze verplichting niet van kracht zijn, dan mag je logischerwijze zelf bepalen welke dekking je kiest.

Toch raden wij van regeljelease.nl het altijd om een allrisk verzekering te nemen, zodat je goed gedekt bent tegen financiële tegenvallers. Zoals het spreekwoord luidt:

“Een ongeluk zit in een klein hoekje.”

3. tips voor het verzekeren van je Financial Leaseauto

Je kan als ondernemer profiteren van een aantal handige tips omtrent de verzekering van je voertuig. Wij hebben deze 3 tips hieronder voor je samengevat.

 1. Vergelijk meerdere verzekeringsmaatschappijen. Wij raden ondernemers altijd aan om meerdere verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken. Zo kan je de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen om vervolgens de meest geschikte verzekering af te sluiten.

  Zelfs als je meerdere auto-verzekeringen hebt afgesloten bij dezelfde partij, adviseren wij van regeljelease.nl altijd om offertes te vergelijken.

 2. Inruilen privé auto voor zakelijke auto. Geef altijd aan bij je verzekeraar dat je je privé auto inruilt voor een zakelijke. Je kan de opgebouwde schadevrije jaren van je privé auto namelijk vaak meenemen naar de zakelijke verzekering.

 3. Korting op premie. Vraag altijd een leaseverklaring op bij je leasemaatschappij of werkgever, als je een leaseauto hebt gereden zonder schade. Je kan hiermee namelijk korting krijgen op je premie.

Op zoek naar een bedrijfswagen om te financial leasen?

Hulp nodig bij auto leasen?

Neem voor vragen gerust contact op.

Telefoon
Geef ons een belletje.
Whatsapp
Stuur ons een bericht.