Financial lease zonder bijtelling

Wanneer je nadenkt over het financial leasen van een bedrijfsauto, zijn er vele factoren die je in overweging moet nemen. Een van de meest besproken en vaak verwarrende elementen daarvan is bijtelling.

Dit aspect kan een aanzienlijke invloed hebben op de algehele kosten en voordelen van je leaseovereenkomst. Velen vragen zich af: is het überhaupt mogelijk om te leasen zonder enige vorm van bijtelling? Wat betekent bijtelling precies en hoe wordt het berekend? En misschien nog wel het belangrijkste: hoe kun je ervoor zorgen dat je leaseovereenkomst financieel het voordeligst uitpakt met betrekking tot bijtelling?

In dit blog gaan we dit onderwerp grondig behandelen om je een duidelijk beeld te geven en je te helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing.

Sofie van der Zee
Sofie van der Zee
Auteur
5 minuten leestijd

Wat is bijtelling?

Bijtelling is een belasting die wordt geheven wanneer je een auto van de zaak ook privé gebruikt. Deze belasting wordt berekend op basis van de cataloguswaarde van de auto en het bijtellingspercentage. Dit percentage varieert afhankelijk van de CO2-uitstoot van de auto. 

De bijtelling in 2024 bedraagt:

  • 16% voor emissieloze voertuigen (0 CO2-uitstoot).

  • 22% voor voertuigen met een CO2-uitstoot van meer dan 0. 

In 2023 profiteren alleen specifieke auto’s zonder CO2-uitstoot van het 16%-bijtellingstarief. Dit gereduceerde tarief is van toepassing op waterstofauto's en voertuigen die volledig functioneren op geïntegreerde zonnepanelen met een capaciteit van minstens 1 kilowattpiek zonder lood in de accu. 

Andere auto’s met nul-emissie krijgen de 16% bijtelling alleen voor een cataloguswaarde tot €30.000. Elk bedrag daarboven valt onder de 22% bijtelling. 

Ga naar Belastingdienst.nl voor meer informatie omtrent bijtelling 2024

Wat is leasen zonder bijtelling?

Leasen zonder bijtelling betekent dat je de auto alleen voor zakelijke doeleinden gebruikt, zonder privékilometers te maken boven de fiscale grens van 500 kilometer per jaar. Als je de auto alleen gebruikt voor zakelijke ritten, inclusief woon-werkverkeer, dan hoef je geen bijtelling te betalen. 

Auto leasen zonder bijtelling als startende ondernemer of zzp’er

Ook als startende ondernemer of zzp’er kun je een auto leasen zonder bijtelling. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je je houdt aan de regel van niet meer dan 500 privékilometers per jaar en dat je een sluitende rittenregistratie bijhoudt. 

Voordelen van financial lease zonder bijtelling

Het belangrijkste voordeel van financial leasen zonder bijtelling is dat je als ondernemer kunt genieten van de voordelen van een leaseauto zonder extra belasting te hoeven betalen. Dit kan je maandelijkse kosten aanzienlijk verlagen. 

Voordelen van financial lease met bijtelling

Ook al klinkt het misschien tegenstrijdig, het leasen van een auto met bijtelling kan ook zijn voordelen hebben. Met bijtelling heb je de vrijheid om de auto zowel voor zakelijke als privédoeleinden te gebruiken, zonder je zorgen te hoeven maken over het overschrijden van de 500-kilometergrens. Dit biedt gemak en flexibiliteit, vooral als je de auto regelmatig ook voor privédoeleinden wilt gebruiken. 

Mogelijkheden om bijtelling-vrij te leasen bij Regeljelease.nl

Bij Regeljelease.nl hebben we een ruim aanbod aan auto’s. We bieden diverse financial leaseopties, zowel met als zonder bijtelling. Afhankelijk van jouw zakelijke behoeften en rijgedrag kunnen we je adviseren over de meest geschikte oplossing. 

Kortom, financial leasen zonder bijtelling is een optie die het overwegen waard is voor ondernemers die de leaseauto voornamelijk voor zakelijke doeleinden willen gebruiken. Bij Regeljelease.nl helpen we je graag om de beste leaseovereenkomst voor jouw situatie te vinden. Neem contact met ons op om je mogelijkheden te bespreken. 

Hulp nodig bij auto leasen?

Neem voor vragen gerust contact op.

Telefoon
Geef ons een belletje.
Whatsapp
Stuur ons een bericht.