Leasebudget: welke auto kan ik leasen?

Het bepalen van een leasebudget is een belangrijke stap voor ondernemers die overwegen een auto te leasen. Het biedt een duidelijk overzicht van de verwachte maandelijkse leasekosten en helpt bij het kiezen van de juiste leaseauto.

Het vaststellen van een leasebudget kan lastig zijn, aangezien verschillende factoren invloed hebben op het uiteindelijke bedrag. Factoren zoals de maandelijkse bedrijfsomzet, zakelijke uitgaven en persoonlijke voorkeuren spelen een rol. Daarnaast is er een breed scala aan leasevormen en -opties beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken.

Vraag je je af: “Wat is een leasebudget en welke auto kan ik leasen?". In dit blog geven we antwoord op deze vragen en ontdek je hoe Regeljelease.nl je hierbij kan helpen!

Sofie van der Zee
Sofie van der Zee
Auteur
9 minuten leestijd

Wat is een leasebudget?

Een leasebudget is een vast bedrag dat jij of je bedrijf maandelijks apart houdt voor het leasen van een auto. Leasen is een flexibele en rendabele oplossing om te profiteren van zakelijke mobiliteit zonder grote investeringen. Als zelfstandig ondernemer of eigenaar van een bedrijf kun je genieten van de voordelen van leasen, zelfs als je maar één auto nodig hebt. 

 • Werkgever

  Als werkgever bepaal jij de hoogte van het leasebudget voor je werknemers. Het bedrag dat je toewijst, wordt gebaseerd op factoren zoals de contractduur en het verwachte aantal kilometers per jaar. Bovendien heb je de vrijheid om te bepalen welke services inbegrepen zijn. Binnen dit budget krijgen medewerkers de mogelijkheid om een geschikte leaseauto te kiezen. 

 • Medewerker

  Als medewerker kun je gebruikmaken van het zakelijke leasebudget dat jouw werkgever beschikbaar stelt. Gebaseerd op de looptijd van het contract en het verwachte aantal kilometers per jaar, kun je binnen dit toegewezen budget jouw ideale leaseauto uitzoeken. 

Hoe werkt een leasebudget?

Voor werknemers is het leasebudget al vastgesteld door de werkgever, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Als (zelfstandig) ondernemer is het handig om aan de hand van verschillende gegevens je eigen budget te bepalen. 

Het bepalen van het leasebudget hangt af van verschillende factoren. We hebben deze factoren voor je op een rijtje gezet, zodat je een duidelijk beeld krijgt van wat je te wachten staat qua kosten:

 • De gekozen auto.

 • Je zakelijke uitgaven.

 • Je persoonlijke voorkeuren.

 • De looptijd van het contract.

 • Je maandelijkse bedrijfsomzet. 

 • Welke diensten er in het leasecontract zijn opgenomen. 

Welke auto kan ik leasen met mijn leasebudget?

Het type auto dat je kunt leasen hangt af van je budget. Grotere, luxere auto’s of elektrische auto’s hebben vaak een hoger leasebedrag dan kleinere, minder luxe auto’s. Het is ook belangrijk om rekening te houden met het feit dat nieuwere auto’s doorgaans een hoger leasebedrag hebben dan oudere modellen. 

Aanbod lease auto’s Regeljelease.nl

Bij Regeljelease.nl hebben we een breed aanbod aan auto’s die passen binnen verschillende leasebudgetten. 

Tot €300,-

Voor als je op zoek bent naar een compacte stadsauto of ruimer model, denk aan de Volkswagen Polo, Opel Corsa en de Renault Clio. Maar ook kleine bestelbussen zoals de Ford Transit Connect en Peugeot Partner

Bekijk het aanbod

€300,- tot €500,-  

Ruime keuze uit verschillende bedrijfsauto’s, zoals de Audi A3, Volkswagen Golf, Kia Niro, Mercedes-Benz Vito, Renault Trafic en meer. In deze prijsklasse heb je ook meer mogelijkheden voor elektrische voertuigen. 

Bekijk het aanbod

€500,- tot €700,- 

Keuze uit een reeks premium modellen waarmee je kan genieten van luxe en comfort. Denk aan de Mercedes-Benz A-Klasse, BMW 3 Serie en Volvo XC60. Ook heb je ruime keuze uit diverse krachtige bedrijfswagens, waaronder de Peugeot Boxer en de Renault Master.

Bekijk het aanbod

Vanaf €700,- 

Heel ruime keuze uit veel nieuwe en tweedehands modellen, met veel opties als je zoekt naar een elektrische bedrijfsauto. Populaire modellen zijn onder andere de Tesla Model 3, Mercedes-Benz GLE, Dodge Ram, Audi Q7, MAN TGE en Mercedes-Benz Sprinter.

Bekijk het aanbod

Leasebudget elektrische auto

Het leasen van een elektrische auto kan een ander leasebudget vereisen dan voor een brandstofauto. Zo kan het voorkomen dat elektrische auto’s een groter leasebudget vereisen, voornamelijk vanwege hun hogere aanschafprijs. Daarnaast moet je ook rekening houden met de uitgaven voor een laadpaal aan huis of de extra kosten van openbaar (snel)laden. 

Houdt er rekening mee dat de operationele kosten van elektrische auto’s over het algemeen lager zijn dan die van benzine- of dieselauto’s, wat kan helpen om de hogere leasekosten te compenseren. 

Bovendien kom je in aanmerking voor verschillende subsidies en belastingvoordelen wanneer je kiest voor een elektrische leaseauto. Voor meer informatie, lees ook: “subsidie elektrisch rijden”.

Leasebudget inclusief brandstof

Het opnemen van brandstofkosten in je leasebudget is een verstandige aanpak. Een aanzienlijk deel van de totale mobiliteitskosten van organisaties bestaat uit brandstofkosten voor zakelijk gebruik. Aangezien het verbruik, en daarmee de brandstofkosten, aanzienlijk kunnen variëren per voertuig, is het de moeite waard om hier rekening mee te houden. 

Door een voorschot van de brandstofkosten op te nemen in je leasebudget, houd je beter zicht op je totale uitgaven. Zo is het voordeliger om te kiezen voor een zuinige auto, terwijl auto’s met een hoog verbruik daarentegen duurder uitvallen. 

Soms neemt een werkgever ook de brandstofkosten voor rekening. In dat geval ontvang je een brandstofpas of een laadpas voor elektrische auto’s. Al is dit geheel afhankelijk van jouw werkgever. 

Leasebudget berekenen

Het berekenen van je leasebudget kan een doordachte aanpak vergen, waarbij verschillende factoren in overweging worden genomen. Hier zijn enkele stappen en belangrijke factoren om rekening mee te houden:

1. Maandelijkse inkomsten en uitgaven: 

Begin door te kijken naar je financiële situatie. Bekijk je maandelijkse inkomsten en vaste uitgaven om een duidelijk beeld te krijgen van wat je kunt toewijzen aan je leasebudget zonder je financiële stabiliteit in gevaar te brengen. 

2. Leasevorm: 

Bepaal of je kiest voor financial lease, operational lease of een andere leasevorm. De verschillende leasevormen hebben invloed op de maandelijkse kosten. 

3. Aanschafprijs van de auto: 

De aanschafprijs van de auto is een belangrijke factor. Bij financial lease wordt deze prijs over een aantal maanden gespreid. 

4. Duur van de lease: 

Hoe lang wil je de auto leasen? Een kortere leasetermijn kan maandelijkse kosten verhogen, maar kan op de lange termijn wellicht voordeliger zijn. 

5. Rente en financieringskosten: 

Houd rekening met de rente en eventuele financieringskosten die komen kijken bij het leasen van een auto. 

6. Brandstofkosten: 

Neem de verwachte brandstofkosten mee in je budget, vooral als je veel rijdt. Elektrische auto’s hebben bijvoorbeeld lagere brandstofkosten dan benzine- of dieselauto’s. 

7. Verzekering: 

De kosten voor verzekeringen variëren, afhankelijk van het type auto en je persoonlijke situatie. Verzekeringskosten zijn handig om op te nemen in je budget. 

8. Onderhoud en reparaties: 

Zowel regulier onderhoud als eventuele reparaties moeten in overweging worden genomen. Sommige leasecontracten dekken deze kosten, terwijl andere dat niet doen.

9. Belastingen en bijtelling: 

Houd rekening met eventuele belastingen en bijtelling, met name als je de auto ook privé gebruikt. 

10. Persoonlijke voorkeuren: 

Overweeg je persoonlijke voorkeuren en behoeften, zoals het type auto dat je wilt leasen en eventuele extra opties. 

Weet je wat je leasebudget is en wil je een inschatting van de verwachte maandelijkse leasekosten? Maak dan gebruik van onze handige lease calculator.

Gemiddeld leasebudget

Het gemiddelde leasebudget kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder jouw bedrijf, het type auto dat je wilt leasen en de inbegrepen services. 

Het bepalen van een leasebudget is dus volledig gebaseerd op wat het beste aansluit bij jouw specifieke situatie en behoeften. Over het algemeen kun je verwachten dat een leasebudget voor een kleine tot middelgrote auto ligt tussen de 250 en 500 per maand. 


Bij Regeljelease.nl zijn we er om je te helpen de juiste auto te vinden binnen je leasebudget. Neem contact met ons op om te ontdekken welke auto’s beschikbaar zijn binnen jouw budget en welke het beste bij jouw behoeften passen. 

Hulp nodig bij auto leasen?

Neem voor vragen gerust contact op.

Telefoon
Geef ons een belletje.
Whatsapp
Stuur ons een bericht.