Top 5 elektrische bedrijfswagens van 2024

Elektrische bedrijfswagens zijn een uitstekende keuze voor ondernemers die op zoek zijn naar duurzame en efficiënte transportoplossingen.

Deze voertuigen bieden veel voordelen ten opzichte van bedrijfswagens die op benzine of diesel rijden. Denk bijvoorbeeld aan lagere onderhoudskosten, minder brandstofkosten en minder uitstoot. Bovendien zijn elektrische bedrijfswagens fiscaal aantrekkelijk. Zo komen ze in aanmerking voor milieu-investeringsaftrek, BPM- en MRB-vrijstellingen en meer.

Als je op zoek bent naar een elektrische bedrijfswagen voor financial lease in 2024, dan zijn er veel interessante opties beschikbaar.

In deze blog hebben wij onze top 5 elektrische bedrijfswagens van 2024 voor je samengesteld.

Sofie van der Zee
Sofie van der Zee
Auteur
6 minuten leestijd

1) Mercedes-Benz eVito

De Mercedes-Benz eVito is een toonaangevende elektrische bedrijfswagen met indrukwekkende prestaties en functionaliteiten. Met een actieradius van 286 km en een laadvermogen van 892 kg is de eVito perfect geschikt voor verschillende zakelijke doeleinden. 

Bovendien is de eVito uitgerust met veel innovatieve technologieën en veiligheidsvoorzieningen om jouw werkdag efficiënter en veiliger te maken. 

Naast de eVito biedt Mercedes ook de eSprinter aan, een grotere elektrische bedrijfswagen die geschikt is voor zwaardere ladingen en grotere vrachtvolumes tot wel 1.045 kg.

Ben jij geïnteresseerd in een elektrische Mercedes Vito? 

Bekijk onze Mercedes-Benz eVito lease deals!

2) Volkswagen e-Crafter

De Volkswagen e-Crafter is een krachtige en betrouwbare elektrische bedrijfswagen die uitstekende prestaties en een ruim laadvermogen combineert. De combinatie van een laadvermogen van 959 kg en een laadvolume van 10,7 m3 maakt de e-Crafter ideaal voor bedrijven die grote hoeveelheden goederen moeten vervoeren. 

De e-Crafter biedt niet alleen indrukwekkende laadruimte, maar ook geavanceerde technologieën en assistentiesystemen om jouw werk efficiënter en comfortabeler te maken. 

Kortom, voor een veelzijdige bedrijfswagen met veel ruimte is de e-Crafter zeker het overwegen waard.

Wil jij een Volkswagen e-Crafter financial leasen?

Bekijk onze Volkswagen e-Crafter lease deals!

3) Nissan E-NV200

De Nissan E-NV200 is een compacte en wendbare elektrische bedrijfswagen. Het is een van de populairste bedrijfswagens op de markt. Met zijn slimme ontwerp, praktisch interieur en actieradius van 200 kilometer is de E-NV200 ideaal voor stedelijke omgevingen en bezorgdiensten. 

Met een laadvermogen van maximaal 705 kg kun je probleemloos goederen vervoeren terwijl je geniet van de voordelen van elektrisch rijden, zoals lagere onderhoudskosten en verminderde CO2-uitstoot. 

De E-NV200 is tevens uitgerust met handige functies en technologieën om jouw dagelijkse taken te vereenvoudigen.

Wil jij zakelijk rijden in een Nissan E-NV200? 

Bekijk onze Nissan E-NV200 lease deals!

Hulp nodig met een auto kiezen?

Ontvang binnen enkele minuten een persoonlijk aanbod aan leaseauto's die perfect aansluiten bij jouw wensen, eisen & budget.

4) Peugeot e-Expert

De Peugeot e-Expert is een veelzijdige en praktische elektrische bedrijfswagen die zich onderscheidt door zijn ruime laadcapaciteit en uitstekende prestaties. Deze middelgrote bestelbus combineert de bekende kwaliteit van Peugeot met de voordelen van elektrisch rijden. 

De e-Expert heeft een laadvermogen van maximaal 1.275 kg en biedt hiermee voldoende ruimte voor een breed scala aan vracht behoeften. 

Daarnaast zorgt het geavanceerde elektrische aandrijfsysteem voor een soepele en stille rijervaring. In combinatie met slimme functies en moderne veiligheidsvoorzieningen is de e-Expert een betrouwbare partner voor elke ondernemer.

Wil jij een nieuwe Peugeot e-Expert voor je bedrijf?

Bekijk onze Peugeot e-Expert lease deals!

5) Renault Kangoo Z.E.

De Renault Kangoo Z.E. is een populaire elektrische bedrijfswagen die bekend staat om zijn compacte formaat en efficiëntie. Deze bus is geschikt voor verschillende bedrijfsactiviteiten en is beschikbaar als zowel bestelwagen als personenauto. 

Met een laadvermogen van 640 kg biedt de Kangoo Z.E. voldoende ruimte voor kleine tot middelgrote ladingen. 

De Kangoo Z.E. is niet alleen milieuvriendelijk en kostenbesparend, maar ook uitgerust met handige functies en technologieën die het dagelijkse werk vergemakkelijken. Het is de ideale keuze voor ondernemers die behoefte hebben aan een praktische en duurzame bedrijfswagen. 

Interesse in een handige Renault Kangoo Z.E.?

Bekijk onze Renault Kangoo lease deals!

Extra: Fiat e-Ducato

Als bonus willen we de Fiat e-Ducato onder de aandacht brengen. Een krachtige volledig elektrische bedrijfswagen, speciaal ontworpen voor de zakelijke rijder. 

Dit model biedt een indrukwekkende laadcapaciteit van maximaal 1.950 kg en actieradius van 370 km, waardoor hij ideaal is voor zowel lichte als zwaardere transporttaken. 

Ondanks zijn grootte en vermogen, is de e-Ducato verrassend wendbaar en gemakkelijk te besturen, waardoor hij ideaal is voor zowel stadsritten als langere ritten. 

Zoek jij een krachtige Fiat e-Ducato?

Bekijk onze Fiat e-Ducato lease deals!

In deze blog hebben we je kennis laten maken met de top 5 elektrische bedrijfswagens van dit moment. Van de Mercedes-BEnz eVito tot de Renault Kangoo Z.E, deze voertuigen bieden ondernemers de perfecte combinatie van duurzaamheid, betrouwbaarheid en functionaliteit. 

Wil jij meer weten over de voordelen van elektrisch rijden? Lees dan onze blog 'Waarom overstappen naar een elektrische auto' waarin we dieper ingaan op de vele voordelen die elektrisch rijden biedt voor ondernemers. 

Bekijk ons aanbod van elektrische bedrijfswagens en ontdek welk model het beste bij jouw situatie past. Neem hier contact op met een van onze lease specialisten om jouw ideale elektrische personenauto te vinden.

Hulp nodig bij auto leasen?

Neem voor vragen gerust contact op.

Telefoon
Geef ons een belletje.
Whatsapp
Stuur ons een bericht.