Top 5 elektrische personenauto's van 2024

Elektrische auto’s zijn tegenwoordig enorm populair en dat is niet zonder reden. Ze zijn duurzamer, stiller en vereisen minder onderhoud dan de traditionele benzine-of dieselauto’s.

Ook steeds meer ondernemers vinden het aantrekkelijk om elektrisch te rijden. Je maakt namelijk niet alleen een milieubewuste keuze, maar profiteert ook van veel fiscale voordelen. Denk aan milieu-investeringsaftrek, BPM- en MRB-vrijstelling en nog veel meer.

Bovendien zijn de kosten voor het opladen van een elektrische auto veel lager dan de
kosten voor het tanken van een traditionele auto.

Ben jij geïnteresseerd in het financial leasen van een elektrische bedrijfsauto?

Bekijk dan onze top 5 elektrische personenauto's van 2024 in deze blog.

Sofie van der Zee
Sofie van der Zee
Auteur
5 minuten leestijd

1) Tesla Model 3

In de lijst van ‘Top 5 Elektrische Personenauto’s van 2024’ is het geen verrassing dat Tesla de eerste plaats inneemt. Tesla is immers een voortrekker in de wereld van elektrisch rijden.

Tesla's reputatie voor uitmuntende prestaties blijft ongeëvenaard in de auto-industrie. Dat is ook bij de Tesla Model 3 het geval. Dit model focust op innovatie op het gebied van:

  • Veiligheid: de geavanceerde rijhulpsystemen maken de auto bewust van zijn omgeving. De sterke en robuuste constructie biedt extra bescherming bij een botsing en minimaliseert het risico op kantelen.

  • Zuinigheid: de Model 3 is volledig elektrisch, wat betekent dat je nooit meer heoft te tanken. Hierdoor is er geen verbruiksemissie. 

  • Elektrisch rijden: met een volle accu heb je een actieradius van maar liefst 602 km. Bij Tesla's superchargers kan je je auto zelfs binnen 15 minuten met 275 km opladen. 

Interesse in een moderne Tesla Model 3

Bekijk hier onze Tesla Model 3 lease deals

2) Jaguar I-PACE

De Jaguar I-PACE is een nieuwkomer in de wereld van elektrische auto's. Zijn unieke ontwerp is speciaal ontwikkeld om optimaal te presteren als elektrische auto.

De I-PACE onderscheidt zich door de technologie die is ontwikkeld in samenwerking met de Formule E (de elektrische variant van de F1).  Dit geeft deze Jaguar niet alleen een sportief karakter, maar heeft ook geleid tot een aantal innovatieve verbeteringen.

De kortere voorkant van de auto, het stevige onderstel en de vierwielaandrijving dragen bij aan de gestroomlijnde en aerodynamische vorm.

Bovendien beschikt de I-PACE over speciale luchtveren die de auto bij snelheden boven 105 km/u automatisch laten zakken. Dit zorgt voor meer efficiëntie en minder luchtweerstand, wat gunstig is voor de actieradius.

Wil jij rijden in een Jaguar I-PACE voor je bedrijf? 

Bekijk hier onze Jaguar I-PACE lease deals

3) Nissan Leaf

Ook de Nissan Leaf mag zeker niet ontbreken in deze lijst van beste elektrische personenauto's van 2023. Met Nissan's volledig elektrische model hun je betrouwbaar en moeiteloos korte afstanden rijden.

Opmerkelijk aan de Leaf is het ‘one-pedal drive’-systeem. Zoals de naam al aangeeft, is er maar één pedaal nodig om zowel gas te geven als te remmen. Wanneer je je voet van het pedaal haalt, remt de auto automatisch af.

Met een volle accu kan de auto een maximale afstand van 270 km afleggen. Al is dit getal afhankelijk van verschillende rijomstandigheden, zoals het weer, de gemiddelde snelheid en de bagage last. 

Zo beschikt de Nissan Leaf over maar liefst 435 liter kofferbakruimte. Voor je beeldvorming, dit staat gelijk aan ongeveer twee grote en twee kleine reiskoffers, met overige ruimte voor extra goederen. 

Heb jij interesse in het financial leasen van een Nissan Leaf?

Bekijk hier onze Nissan Leaf lease deals

Hulp nodig met een auto kiezen?

Ontvang binnen enkele minuten een persoonlijk aanbod aan leaseauto's die perfect aansluiten bij jouw wensen, eisen & budget.

4) Audi e-Tron

De Audi e-Tron is Audi’s eerste 100% elektrische auto. Dit model is uniek in de Audi-reeks, en valt qua grootte tussen de Q5 en Q7.

De e-Tron is beschikbaar met een 71 kWh en een 95 kWh accupakket, en met zijn 330 pk motor kan hij zeker concurreren met de Tesla Model 3.

De e-Tron voldoet aan alle verwachtingen die je van Audi kan hebben. Deze auto straalt de klasse uit die typisch is voor het merk, en is net als alle andere Audi's uitgerust met luxe, comfort en kwaliteit die we van Audi gewend zijn.

Bovendien is het interieur van deze sportieve SUV van alle gemakken voorzien en rijk uitgerust om jou fantastische rijervaring te bieden.

Wil jij zakelijk rijden in een Audi e-Tron?

Bekijk hier onze Audi e-Tron lease deals

5) Fiat 500E

We sluiten de lijst met Fiat’s meest populaire model: de Fiat 500. Na het succes van de brandstofvariant heeft Fiat ook een elektrische versie uitgebracht.

De elektrische 500E biedt alle voordelen van de standaard Fiat 500, zonder dat je concessies hoeft te doen op het gebied van rijcomfort en prestaties.

Dankzij de compacte afmetingen van de Fiat 500E is hij uiterst wendbaar in het drukke stadsverkeer en gemakkelijk te parkeren. Voor korte afstanden is de Fiat 500 dan ook perfect. 

Zijn lichte gewicht zorgt voor een lager energieverbruik, wat deze auto nog duurzamer maakt.

Wil jij een Fiat 500 financial leasen?

Bekijk hier onze Fiat 500 lease deals

In deze blog hebben we je meegenomen door de top 5 beste elektrische personenauto's van 2024. Van de baanbrekende Tesla Model 3 tot de compacte en handige Fiat 500E; we hopen dat we je een compleet beeld hebben kunnen geven van de veelzijdigheid en voordelen van elektrisch rijden.

Zoals aanzienlijke brandstofbesparingen, emmissievrij rijden en een vlotte rijervaring. Lees onze blog 'Waarom overstappen naar een elektrische auto' voor nog meer voordelen van elektrisch rijden.

Voor ondernemers zijn deze auto's zeker een waardevolle overweging voor je bedrijf.

Bekijk ons aanbod van elektrische personenauto's en ontdek welk model het beste bij jouw bedrijfsbehoeften past. Neem hier contact op met één van onze lease specialisten om jouw ideale elektrische personenauto te vinden.

Hulp nodig bij auto leasen?

Neem voor vragen gerust contact op.

Telefoon
Geef ons een belletje.
Whatsapp
Stuur ons een bericht.