L3H2 bus

Voorbeeld Renault Master l3h2 afmetingen

L3 = lange wielbasis
H2 = middelhoog dak

We gebruiken de term l3h2 om een bus met een lange wielbasis en een verhoogd dak aan te duiden. Hieronder leggen we kort uit waar de letters en cijfers (l3h2) voor staan:

  • L staat voor Lengte van de bus 

  • H staat voor Hoogte van de bus

  • Getallen achter de L en H nemen toe met iedere verlenging en/of verhoging.

Het is daarnaast belangrijk om te weten dat de afmetingen van een l3h2 bus kunnen verschillen per merk en model.


Wil je meer weten over de afmetingen van een l3h2 bus? lees dan deze pagina!

Wat betekent l3h2?

Een l3h2 bus heeft een lange wielbasis en een middelhoog dak. Dit betekent dat de bus twee keer is verlengd en één keer is verhoogd. Hieronder leggen we je uit hoe je de afmetingen van een specifieke bedrijfswagen (Renault Master) kunt aflezen.

Zie hierboven hoe je de afmetingen van een bedrijfsbus kunt aflezen

Voorbeeld

De Renault Master is verkrijgbaar in 6 varianten. De kleinste variant is l1h1 en de grootste variant van de Master is l3h3. De ‘l’ staat voor lengte en de ‘h’ staat voor hoogte.

Met iedere verhoging en/of verlenging nemen de getallen achter de l en h dus toe. Voor je beeldvorming is de l3h2 dus even lang als de l3h3 afmetingen, maar wel een tikkeltje kleiner. De l3h2 is op zijn beurt weer net zo hoog als de l2h2, maar weer een maatje langer.Een l3h2
 is zowel langer als hoger dan een l2h1.

Kunnen de afmetingen van l3h2 bus verschillen per merk en model?

De afmetingen van een l3h2 bus kunnen verschillen per merk en model. Om je hier een duidelijk beeld bij te geven, hebben we twee l3h2 bussen van verschillende merken hieronder met elkaar vergeleken.  

Stel je bent als meubelbezorger op zoek naar een grote l3h2 bus. Allereerst kom je een Citroen Jumper l3h2 tegen op het internet. Deze grote bus heeft een lengte van 599 cm en een hoogte van 252 cm.Vervolgens kom je een Mercedes Sprinter l3h2 tegen op de website van Regeljelease.nl. Je ziet dat deze bus een lengte van 696 cm heeft en een hoogte van 261 cm.Zowel de Citroën Jumper als de Mercedes Sprinter uit het voorbeeld zijn allebei l3h2-formaat. Toch is zichtbaar dat de afmetingen niet overeenkomen.
 De Mercedes Sprinter l3h2 is is maar liefst 97 cm langer en 9 cm hoger dan de Citroen Jumper l3h2.

Conclusie: De afmetingen van een l3h2 kunnen verschillen per merk en model.

Eigenschappen Citroen Jumper l3h2 Mercedes Sprinter l3h2
Lengte voertuig (cm) 599 696
Hoogte voertuig (cm) 252 261
Lengte laadruimte (cm) 370 430
Breedte laadruimte (cm) 187 178
Hoogte laadruimte (cm) 193 261
Laadvolume (m3) 2,9 14
Wielbasis (cm) 403 432

Populaire l3h2 bussen

Fiat Ducato l3h2

De Fiat Ducato heeft dezelfde basis als de Peugeot Boxer en de Citroën Jumper. Deze gelijkenissen zijn duidelijk te zien aan het exterieur, maar ook eigenschappen als de motorinhoud komen exact overeen.

Renault Master l3h2

De Renault Master is verkrijgbaar in verschillende varianten met zowel voorwiel- als achterwielaandrijving. Bovendien is er een variant met een lange wielbasis en een verhoogd dak op de markt, genaamd Renault Master l3h2.

Mercedes Sprinter l3h2

Je kan de Mercedes Sprinter in vele verschillende varianten krijgen. Van een l1h1 variant met achterwielaandrijving tot aan een l4h3 met de grootste laadruimte van alle Mercedes bedrijfswagens!

Peugeot Boxer l3h2

De Peugeot Boxer heeft dezelfde opbouw als een Fiat Ducato en Citroën Jumper. Dit is vanuit de buitenkant makkelijk te waarnemen, maar ook de motorinhoud komt exact overeen.

Hulp nodig bij auto leasen?

Neem voor vragen gerust contact op.

Telefoon
Geef ons een belletje.
Whatsapp
Stuur ons een bericht.