We hebben 7.985 auto’s voor je gevonden

Dieselauto leasen

Er zijn meerdere voordelen verbonden aan het financial leasen van een dieselauto. Ten eerste zijn dieselauto’s zuiniger dan benzineauto's, dus je bespaart standaard geld op brandstofkosten. Bovendien heeft een dieselauto een hogere restwaarde. Dit betekent dat je er meer voor krijgt, mocht je de auto uiteindelijk willen verkopen of inruilen.

Daarnaast stoten dieselauto’s minder koolstofdioxide uit, wat natuurlijk goed is voor het milieu.

Belangrijk om te weten is dat een dieselauto financial leasen niet perse een slimmere keuze is dan een benzineauto.  De meest geschikte brandstoftype voor jouw gewenste auto is namelijk afhankelijk van punten zoals je budget, locatie en rijgedrag.

De voordelen van een dieselauto op een rijtje:

  • Trekvermogen: Dieselauto’s hebben over het algemeen meer trekvermogen.

  • Besparen op brandstof: De brandstofkosten zijn lager dan benzine en hybride.

  • Minder CO2 uitstoot: Dieselmotoren stoten minder CO2 uit.

  • Langere levensduur: een dieselauto gaat langer mee dan bijvoorbeeld benzine

Omslagpunt diesel

Het omslagpunt staat bekend als het punt waarop de voordelen van het financial leasen van een dieselauto opwegen tegen de nadelen. Voor de meeste ondernemers is het omslagpunt het moment dat een dieselauto voordeliger is dan bijvoorbeeld een benzineauto.

Om een weloverwogen en verstandige beslissing te nemen, is het noodzaak om allereerst na te gaan hoeveel je de auto gaat gebruiken / aantal kilometers. Mocht je je bedrijfsauto bijvoorbeeld maar één paar keer per week gebruiken voor een lokaal project of een afspraak in de buurt , dan kun je beter voor een benzineauto kiezen.

Verwacht je wel veel kilometers te maken in je auto? Dan is een dieselauto zeker het overwegen waard! 

Wanneer een dieselauto voordeliger is dan een benzineauto is lastig te zeggen…

Dit hangt namelijk af van verschillende factoren zoals autogewicht, wat natuurlijk weer invloed heeft op de te betalen wegenbelasting.

Conclusies om te trekken:

  • Onder de 15.000 jaarlijkse kilometers is een benzineauto doorgaans goedkoper in verbruik.

  • Bij lichtere auto’s ligt het omslagpunt gemiddeld genomen lager dan bij zwaardere auto’s.

Wetgeving diesel

Voor dieselauto’s geldt een andere wetgeving dan voor benzineauto’s. Zo mogen dieselauto’s in bepaalde landen en regio’s in Nederland niet rijden, vanwege de uitstoot. Daarom is het belangrijk om te checken wat de wetgeving in jouw regio is.

Euro 5 diesel

Dieselauto's hebben de laatste jaren een lange weg afgelegd. Zo zijn de nieuwste Euro 5-motoren zijn veel schoner dan oudere modellen. Als je overweegt een dieselauto te leasen, zorg er dan voor dat deze minimaal een Euro 5-motor heeft.

Dit zal ervoor zorgen dat je auto minder vervuiling uitstoot.

Euro 6 diesel

De Euro 6 dieselmotor is de nieuwste en schoonste dieselmotor die er is. Alle nieuwe dieselauto's moeten een Euro 6-motor hebben, dus als u overweegt een dieselauto te leasen, zorg er dan voor dat deze deze motor heeft.

Benzine, Diesel of Hybride

Dieselauto's zijn zuiniger dan benzineauto's, maar ze stoten meer vervuilende stoffen uit. Hybride auto's gebruiken zowel benzine als elektriciteit, en zijn dus de zuinigste auto's. Ze kunnen echter duurder zijn om te leasen dan diesel- of benzineauto's.

Populaire diesel leaseauto's

Enkele van de meest populaire dieselauto's om te leasen zijn de VW Golf, Audi A3 en BMW 1-serie. Deze auto's zijn allemaal zuinig en hebben een lage uitstoot.

Populaire diesel bestelbussen

Als je op zoek bent naar een diesel bestelbus om te financial leasen, dan zijn dit de meest populaire modellen:

1. Ford Transit diesel
2. Mercedes Sprinter diesel
3. Peugeot partner diesel,
4. Citroen Berlingo diesel,
5. Peugeot Bipper diesel
6. VW Caddy diesel
7. VW Transporter diesel. 

Hulp nodig bij auto leasen?

Neem voor vragen gerust contact op.

Telefoon
Geef ons een belletje.
Whatsapp
Stuur ons een bericht.