Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen van ondernemers over Financial Lease, bedrijfswagens en gerelateerde zaken. 

Hoe werkt Regeljelease.nl?

Het aanschaffen van een voertuig met Financial Lease is zo geregeld. Allereerst kies je een voertuig naar wens, vervolgens laat je je gegevens achter en een van onze lease-adviseurs helpt je binnen 15 minuten met al je vragen.

Nog dezelfde werkdag hoor je of de aanvraag goedgekeurd is en wanneer je in je nieuwe voertuig kunt rijden!

Ik heb ergens een voertuig gezien dat niet bij jullie op de website staat. Kan ik deze hier wel gewoon leasen?

Jazeker! Ondanks ons ruime aanbod aan nieuwe voertuigen en occasions, kan het zo zijn dat jouw desgewenste voertuig niet op de website staat. Als je je gegevens hier achterlaat voor een zoekopdracht, dan nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Zelfs als je een aanbod hebt ontvangen van een andere partij, kunnen wij je een mooi passend voorstel doen.

Ik ben een startende ondernemer. Kan ik ook gebruik maken van Financial Lease?

Wat Financial Lease juist zo populair maakt is de toegankelijkheid voor (startende) ondernemers. Zo ook voor starters zonder jaarcijfers. Uiteraard moet de investering wel in verhouding staan met de (verwachte) bedrijfsresultaten van jouw onderneming.

Op zoek naar een voertuig? Bekijk hier onze voorraad.

Wat zijn de voordelen van Financial Lease ten opzichte van de andere leasevormen?

In Nederland zijn Financial Lease, Short Lease en Operational Lease de meest bekende leasevormen voor ondernemers. Het grootste voordeel van Financial Lease is dat je direct eigenaar bent van het desgewenste voertuig. Dit geldt overigens niet voor Short Lease en Operational Lease, bij deze leasevormen ben en blijf je alleen de huurder van het voertuig.

Omdat je bij Financial Lease eigenaar van het voertuig bent, kom je in aanmerking voor allerlei fiscale voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld de BTW direct van de aanschafwaarde terugvorderen en kan bovendien je gebruikmaken van de investeringsaftrek.

Ook mag je je voertuig op de balans zetten en de rente is fiscaal aftrekbaar. 
Een ander belangrijk verschil is dat je onbeperkt kilometers mag rijden bij Financial Lease. Dit in tegenstelling tot de andere twee leasevormen. Bij Operational Lease en Shortlease zit er namelijk een maximum op het aantal kilometers, wat betekent dat je een boete krijgt zodra je het maximale aantal kilometers overschrijdt.

Bekijk hier de 4 verschillende leasevormen

Ik heb een negatieve BKR-codering, kan ik nu wel gewoon bij Regeljelease.nl een voertuig leasen?

Een negatieve BKR-codering wordt gezien als een betalingsachterstand. Dit kan het moeilijker maken om een voertuig te leasen. Voor ondernemers met een dergelijke achterstand bieden wij alsnog mogelijkheden om een leasecontract af te sluiten.

Heb jij een negatieve BKR-codering en wil je gebruikmaken van Financial Lease? Neem dan hier contact met ons. Wij helpen je graag verder!

Wat is het verschil tussen een marge- en btw-voertuig?

Wanneer je op zoek bent naar een occasion dan zijn er zowel btw-voertuigen als marge-voertuigen. Zodra je als bedrijf een btw-voertuig koopt, kun jij de btw terugvorderen.

Uiteraard kan je als ondernemer ook een marge-voertuig aanschaffen. Het voordeel hiervan is dat je geen btw hoeft te betalen, omdat een particulier dit bijvoorbeeld al heeft gedaan. Dit betekent logischerwijze dat dit niet nogmaals hoeft te gebeuren.

Bekijk hier onze btw-voertuigen
Bekijk hier onze marge-voertuigen

Kan ik als particulier ook gebruikmaken van Financial Lease?

Nee, wij kunnen jou als particulier helaas niet helpen met Financial Lease. Financial Lease is uitsluitend voor ondernemers.

Is het onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting inbegrepen bij Financial Lease?

Bij Financial Lease heb je de keuzevrijheid waar je je verzekering afsluit en naar welke garage je gaat voor onderhoud. Bovendien bieden wij de mogelijkheid aan om een verzekering af te sluiten bij onze verzekeringspartner.

De wegenbelasting betaal je net als bij alle andere leasevormen gewoon zelf.

Welke gegevens moet ik beschikbaar stellen voor een Financial Leasecontract?

Voordat je je nieuwe voertuig in ontvangst kunt nemen, hebben wij een aantal gegevens van je nodig. Denk hierbij aan persoonsgegevens zoals je naam, bedrijfsnaam, kvk-nummer en telefoonnummer.

Ben ik de eigenaar van het voertuig?

Op het moment dat het leasecontract is ondertekend, ben jij direct economisch eigenaar van het voertuig. Dit betekent dat het voertuig op jouw bedrijfsnaam komt te staan.

De leasemaatschappij blijft gedurende de looptijd van het financial leasecontract de juridische eigenaar van het voertuig. Zie het voertuig dus als onderpand. Zodra het leasecontract is afgelopen en alle termijnen zijn betaald, word je volledig eigenaar en hoef je het voertuig dus niet meer in te leveren!

Wat is een slottermijn?

De slottermijn is het bedrag dat openstaat aan het einde van het leasecontract. Dit bedrag mag maximaal 25% van het aankoopbedrag zijn. Over dit bedrag betaal je gedurende de looptijd van het leasecontract wel gewoon rente, maar geen aflossing. De hoogte van de slottermijn bepaal je in samenspraak met de lease-adviseur.

Wil je meer informatie over het leasen van een voertuig, neem dan contact met ons op.

Waarom moet ik de BTW zelf betalen?

Financial Lease is koop-lease. Dit betekent dat je de btw in eerste instantie betaalt, maar direct kunt terugvorderen bij de eerstvolgende belastingaangifte. Je schiet de btw dus tijdelijk voor om het vervolgens terug te vorderen van de fiscus.

Kan ik over het maandelijkse leasebedrag ook BTW terugvorderen?

Nee, omdat je bij Financial Lease de btw vooraf betaalt en dus in één keer teruggevorderd krijgt bij de eerstvolgende belastingsaangifte. Hierdoor is het logischerwijze niet mogelijk om dit nogmaals te doen. Jouw maandelijkse leasebedrag is dus btw-vrij.

Staan de maandelijkse betaaltermijnen vast?

Ja, de maandelijkse betaaltermijnen staan vast. Je kunt er echter wel voor kiezen om meer af te lossen mocht je bijvoorbeeld een goede maand hebben gedraaid. Dit kan in het meervoud van één leasetermijn.

Wat gebeurt er aan het einde van mijn financial leasecontract?

Zodra het financial leasecontract is afgelopen en alle maandtermijnen voldaan zijn, is het voertuig geheel van jou. Dit betekent dat je zowel juridisch als economisch eigenaar bent.

Wil jij profiteren van een laag maandbedrag? Bekijk dan hier onze voorraad

Wat gebeurt er met mijn financial leasecontract als ik stop met mijn onderneming?

Als je stopt met je onderneming wordt het leasecontract ingelost en kan je je voertuig verkopen. Neem hierover contact met ons op.

Moet ik bij financial lease ook bijtelling betalen?

De regels omtrent bijtelling veranderen ieder jaar. Bekijk daarom hier het overzicht met de bijtellingspercentages zoals ze nu van kracht zijn (up-to-date).

Kan ik het voertuig vroegtijdig afbetalen?

Ja dit kan. Je kunt het openstaande saldo in één keer aflossen of een meervoud van het maandbedrag. Hierdoor wordt de looptijd korter.

Heb je hier vragen over, neem dan gerust contact met ons op.

Wat is het verschil tussen btw en bpm?

Iedereen die een product of dienst koopt betaalt btw in Nederland. Dit geldt dus ook bij de aanschaf van een voertuig. Bpm is daarentegen een belasting die je eenmalig betaalt als je een personenauto, bestelauto of motor koopt / importeert in Nederland.

Wat is de maximale looptijd van mijn financial leasecontract?

Voorbeeld: Als het april 2020 is en het voertuig komt uit april 2013, dan mag het maximaal 60 maanden in de lease. Elke maand ouder betekent een maand korter leasen. Voertuigen tot 5 jaar oud kunnen daarentegen 72 maanden in de lease.

Heb je vragen over de Financial Lease mogelijkheden? Neem dan hier contact met ons op!
Hulp nodig bij auto leasen?

Neem voor vragen gerust contact op.

Telefoon
Geef ons een belletje.
Whatsapp
Stuur ons een bericht.