• Home
 • Financial leasen voor zzp’ers - Regeljelease.nl

Financial lease voor zzp’ers

Als zzp’er wil je investeren in je onderneming, maar beschik je niet altijd over een groot startkapitaal om te investeren in een bedrijfsauto. Financial lease is voor veel ondernemers een aantrekkelijke oplossing om je gewenste auto te kopen. 

Met financial lease kan je als zelfstandige ondernemer eenvoudig en snel een bedrijfsauto leasen en toch economisch en juridisch eigenaar zijn. Zo heb je volledige controle over jouw gekozen auto en heb je meer financiële ruimte voor andere bedrijfsinvesteringen.

Benieuwd waarom veel zzp’ers kiezen voor deze zakelijke leasevorm? Op deze pagina lees je alles over de voordelen van financial lease voor zzp’ers!


Wat is financial lease?

Dit betekent dat je geen grote investering in één keer hoeft te doen. Je kan de investering namelijk verspreiden over 12 tot 72 maanden. Hierdoor bespaar je op korte termijn geld wat je in je bedrijf kunt investeren.

Met financial lease betaal je als zzp’er gedurende de looptijd van het contract een vast maandbedrag. De hoogte van dit bedrag bepaal je zelf, zo weet je precies waar je aan toe bent. Aan het einde van de leaseovereenkomst ben jij zowel economisch als juridisch eigenaar van de auto

Dit betekent dat de auto volledig in jouw bezit is. Nadat het leasecontract afloopt heb je de vrijheid om te kiezen of je de auto verkoopt, inruilt voor een andere leaseauto of blijft rijden in je vertrouwde auto. 

Waarom is financial lease interessant voor zzp’ers?

Als zzp’er wil je natuurlijk zo min mogelijk financiële risico’s lopen, zeker als het om grote investeringen gaat. Daarom is financial lease voor veel zzp’ers en andere ondernemers een aantrekkelijke manier om een auto aan te schaffen voor zakelijke doeleinden. 

Met financial lease ben je direct economisch eigenaar van de auto zonder in één keer een groot bedrag te investeren. De totale investering verspreid je namelijk over een periode van 12 tot 72 maanden.

Zo houd je op korte termijn meer geld over, wat weer geïnvesteerd kan worden in je bedrijf.

Doordat je met financial lease direct eigenaar van de auto bent, staat de auto ook direct op de balans van je bedrijf. Hierdoor profiteer je als zzp’er van de volgende 5 fiscale voordelen:

 1. renteaftrek

 2. investeringsaftrek

 3. btw-teruggave

 4. afschrijving van het voertuig

 5. extra aftrekposten

Wat zijn de voordelen van financial lease voor zzp’ers?

Het financial leasen van een auto heeft verschillende voordelen. De 4 grootste voordelen hebben wij voor jou op een rij gezet: 

 1. Geen grote investering in één keer: Met financial lease verspreid je de investering over een periode van 12 tot 72 maanden. Hierdoor hoef je niet in één keer een grote investering te doen waardoor je meer geld overhoudt voor andere investeringen.

 2. Fiscale voordelen: Omdat de auto direct op naam van je bedrijf staat vermeld, kan je de auto op je balans zetten. Hierdoor profiteer je van fiscale voordelen, zoals btw-, rente- en investeringsaftrek

 3. Flexibiliteit: Doordat je direct economisch eigenaar bent, bepaal je zelf waar je de auto verzekert en onderhoudt. In tegenstelling tot operational lease, waarbij de leasemaatschappij dit bepaalt. Bovendien heb je geen kilometerbeperkingen en mag je je voertuig bestickeren zoals jij wilt.

 4. Direct eigenaarschap: Wanneer je kiest voor financial lease, ben je direct (economisch) eigenaar van de auto. Dit betekent dat je de auto op je balans mag zetten.

Daarnaast profiteer je als zzp’er van meerdere voordelen ten opzichte van financial lease voor niet-zelfstandige ondernemers. Zo kan je gebruikmaken van zelfstandigen- en startersaftrek.

 • Zelfstandigenaftrek

  Zelfstandigenaftrek is een belastingvoordeel voor zelfstandige ondernemers in Nederland, zoals zzp’ers. Het is een vast bedrag dat je van je winst mag aftrekken voordat er belasting over wordt betaald.  Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting.   In 2023 is dit bedrag €5.030,- en in 2024 zal dit bedrag worden verlaagd naar €3.750,-.  Voor meer informatie en de voorwaarden voor zelfstandigenaftrek kan je kijken op informatiepagina’s van het ondernemersplein en de KvK.

 • Startersaftrek
  Startersaftrek is een extra aftrekpost voor startende ondernemers waarmee je de zelfstandigenaftrek kan verhogen. Dit kan maximaal 3 keer in de eerste 5 jaar vanaf de start van je onderneming.  Het bedrag voor de startersaftrek voor de komende paar jaar staat op €2.123,-.  Voor meer informatie en de voorwaarden voor startersaftrek kan je kijken op informatiepagina’s van de belastingdienst en de KvK.

Leasemaatschappijen houden rekening met deze aftrekposten bij het berekenen van het leasebedrag. Door de aftrek kan de belastbare winst dalen en betaal je als zzp’er minder belasting.

In conclusie: door gebruik te maken van de zelfstandigen- en startersaftrek  blijft er meer geld beschikbaar voor bedrijfsinvesteringen, zoals bijvoorbeeld een leaseauto. Dit kan leiden tot belastingvoordeel en een gunstiger maandbedrag. 

Nadelen financial lease voor zzp’ers?

Hoewel financial lease veel voordelen biedt, zijn er ook nadelen waar je rekening mee moet houden. Zo ben je zelf verantwoordelijk voor:

 • Reparatie- en onderhoudskosten: Kosten die worden gemaakt aan onderhoud van de auto zijn voor eigen rekening. Denk aan bijvoorbeeld de APK, nieuwe remblokken of het verversen van de olie.

 • Verzekeringskosten: Je bepaalt zelf waar je de auto verzekert, wat voor verzekering en hoeveel je betaalt voor de verzekering.

 • De motorrijtuigenbelasting: Omdat je bij financial lease eigenaar bent van de auto betaal je zelf de wegenbelasting. Bij operational lease is dit niet het geval, dan is het bedrag al verwerkt in de maandelijkse leaseprijs. 

Wat kost het financial leasen van een auto?

Met financial lease heb jij de controle over de hoogte van je maandelijkse leasebedrag. Het bedrag wordt beïnvloed door vier belangrijke factoren: 

Met onze lease calculator kan je snel en gemakkelijk je maandelijkse leaseprijs berekenen zonder een aanvraagprocedure door te lopen. 

Hoe werkt financial lease?

Als zzp’er kan je bij Regeljelease.nl eenvoudig en snel een auto kopen middels financial lease. 

Zo rijd jij al binnen vijf stappen in je nieuwe leaseauto:

 1. Kies je gewenste voertuig. Kies jouw gewenste auto uit ons uitgebreide financial lease aanbod.

  Heb jij hulp nodig met het vinden van de leaseauto? Neem dan contact op met één van onze leaseadviseurs. We kijken samen naar de beste optie die aansluit op jouw situatie.

 2. Doe een aanvraag. Heb je jouw nieuwe droomauto gevonden? Verstuur een aanvraag, dit kost nog geen vijf minuten.

 3. Contact met onze lease specialisten. Binnen 15 minuten neemt één van onze lease specialisten contact met jou op om samen je wensen door te nemen. Hiermee stellen we een leasecontract op die aansluit op jouw behoeften. 4. Wij regelen de goedkeuring. Nadat het leasecontract is opgesteld, zorgen wij voor de goedkeuring van de bank en ondertekening door alle partijen. 

 5. Ontvangst van de auto. Nadat het leasecontract rond is, wordt je voertuig netjes afgeleverd op jouw gewenste locatie. Wil je jouw nieuwe voertuig liever zelf ophalen? Dat kan natuurlijk ook!

De beste auto’s voor jouw als ZZP’er

Bij Regeljelease.nl vind je een grote selectie  personenauto’s en bedrijfsbussen voor jou als ZZP’er. Ons ruime aanbod biedt meerdere opties voor financial lease, zodat je de auto kunt kiezen die het beste past bij jouw situatie. 

Laat je inspireren door de volgende blogs die we voor je hebben geschreven: 

Financial lease bij Regeljelease.nl

Heb jij interesse om een auto te financial leasen? Bij Regeljelease.nl helpen we dagelijks ondernemers aan een nieuwe auto. Wij bieden rijklare occasions van betrouwbare partners en erkende leasemaatschappijen. 

Onze occasions zijn rijklaar. Dit betekent dat alle onderdelen worden gecontroleerd voordat je de auto in ontvangst neemt, waardoor je bent verzekert van een betrouwbare auto. 

Heb jij hulp nodig met het vinden van de beste leaseauto voor jouw situatie? Neem hier contact op met één van onze lease specialisten voor persoonlijk advies op maat.


Hulp nodig bij auto leasen?

Neem voor vragen gerust contact op.

Telefoon
Geef ons een belletje.
Whatsapp
Stuur ons een bericht.