Citroën Nemo Afmetingen

De Citroën Nemo is de kleinste bestelbus van Citroën. Qua afmetingen is deze bus super handig voor zowel het vervoeren van kleine pakketten als voor andere werkzaamheden waar je niet veel laadruimte nodig hebt.

Benieuwd naar de verschillende maatoplossingen van de Citroën Nemo? Je leest op deze pagina alles over de afmetingen van een Nemo.

  • L staat voor Lengte van Nemo.

  • H staat voor Hoogte van Nemo.

  • Getallen achter de L en H nemen toe met iedere verlenging en/of verhoging.

Hoe moet ik de afmetingen van een Citroën Nemo aflezen?

De afmetingen van een bestelbus worden altijd aangeduid met een L/H-combinatie. In het voorbeeld hiernaast laten we zien hoe je de afmetingen van een Citroën Nemo kunt aflezen.

Voorbeeld:

De ‘l’ staat voor lengte en de ‘h’ voor hoogte van de Jumpy. Met iedere verhoging en/of verlenging nemen de getallen achter de l en h dus toe.

Voor je beeldvorming is een Nemo l1h2 dus even lang als de l1h1 Citroën Nemo, maar wel een slagje hoger. De l1h1 is op zijn beurt weer net zo hoog als de l2h1, maar weer een maatje minder lang.

Als we het hebben over een Citroën Nemo l1h1, dan spreken we altijd over het standaardformaat van deze bus. Het is alleen wel belangrijk om te weten dat de afmetingen van een l1h1 bus per merk en model kunnen verschillen.

Afmetingen Citroën Nemo

De Citroën Nemo is de op één na grootste bedrijfswagen van Citroën. De aanwezige laadruimte in combinatie met de praktische functionaliteiten, maakt de Nemo populair onder koeriers die wendbaar moeten zijn in het drukke stadsverkeer. De Citroën Nemo is verkrijgbaar in 1 variant.

Hieronder kan je de afmetingen aflezen van een Citroën Nemo (2008 - 2017):

Kolom 1 L1
Wielbasis (mm) 2513
Lengte achteroverbouw (mm) 591
Lengte laadruimte (mm) 1520
Breedte laadruimte (mm) 1473
Hoogte laadruimte (mm) 1200

Populaire Citroën Nemo

Ben jij op zoek naar een Citroën Nemo die past bij jouw bedrijf? Wij helpen je graag verder! Neem hier gerust contact met één van onze specialisten en binnen 10 minuten weet je precies wat je nodig hebt!

Hulp nodig bij auto leasen?

Neem voor vragen gerust contact op.

Telefoon
Geef ons een belletje.
Whatsapp
Stuur ons een bericht.