Fiat Fiorino Afmetingen

De Fiat Fiorino is de meest compacte bestelbus van het Italiaanse Fiat. Qua afmetingen is deze Fiorino een van de kleinste bussen op de markt. Dit betekent dat je enorm wendbaar bent in een Fiorino en tot 2,8 kuub laadruimte hebt.

Benieuwd naar de afmetingen van de Fiat Fiorino? Je leest het op deze pagina!

  • L staat voor Lengte van Fiorino.

  • H staat voor Hoogte van Fiorino.

  • Getallen achter de L en H nemen toe met iedere verlenging en/of verhoging.

Hoe moet ik de afmetingen van een Fiat Fiorino aflezen?

De afmetingen van een bestelbus worden altijd aangeduid met een L/H-combinatie. In het voorbeeld hiernaast laten we zien hoe je de afmetingen van een Fiat Fiorino kunt aflezen.

Voorbeeld:

De ‘l’ staat voor lengte en de ‘h’ voor hoogte van de Fiorino. Met iedere verhoging en/of verlenging nemen de getallen achter de l en h dus toe.

Voor je beeldvorming is een Fiorino l1h2 dus even lang als de l1h1 Fiorino, maar wel een slagje hoger. De l1h1 is op zijn beurt weer net zo hoog als de l2h1, maar weer een maatje minder lang.

Als we het hebben over een Fiat Fiorino l1h1, dan spreken we altijd over het standaardformaat van deze bus. Het is alleen wel belangrijk om te weten dat de afmetingen van een l1h1 bus per merk en model kunnen verschillen.

Let op: De Fiorino (2007 - heden) is tot dusver verkrijgbaar als L1 bus. Het voorbeeld hierboven is fictief om je een beeld te geven van het aflezen van bestelbussen.

Afmetingen laadruimte Fiat Fiorino

De Fiat Fiorino is de meest compacte bestelbus van Fiat. Dit maakt de Fiorino populair onder ondernemers die wendbaar moeten zijn in het stadsverkeer en niet al te veel laadruimte nodig hebben. Wat betekent tot 2,8 kuub.

De Fiat Doblo is verkrijgbaar als L1 bus

Hieronder kan je de afmetingen aflezen van een Fiat Doblo (2007 - heden):

L1
Wielbasis (mm) 2513
Lengte achteroverbouw (mm) 591
Lengte voertuig (mm) 3864
Lengte laadruimte (mm) 1523
Breedte laadruimte (mm) 1473
Tussen de wielkasten (mm) 1046
Hoogte laadruimte (mm) 1205
Hoogte voertuig (mm) 1721
Laadvolume (m3) 2,8
Daklast (kg) 100

Fiat Fiorino Leasen

Ben je op zoek naar een Fiat Doblo met de juiste afmetingen voor je werkzaamheden? Wij helpen je graag verder! Neem hier gerust contact met één op met één van onze specialisten en binnen 10 minuten weet je precies wat je nodig hebt!

Hulp nodig bij auto leasen?

Neem voor vragen gerust contact op.

Telefoon
Geef ons een belletje.
Whatsapp
Stuur ons een bericht.