De 10 beste stationwagens van 2024

Wist je dat een stationwagen zijn naam te danken heeft aan het oorspronkelijke gebruik rondom stations? Deze voertuigen zijn namelijk uitgerust met veel bagageruimte, comfort en rijden ook nog eens erg zuinig!

Ben jij op zoek naar een ‘nieuwe’ stationwagen? Ontdek dan in deze blog de 10 beste stationwagens van 2024.

Ryan Richardson
Ryan Richardson
Auteur
3 minuten leestijd

1. Volkswagen Passat Variant

De Volkswagen Passat Variant is een lust voor het oog. Deze mooie, maar tegelijkertijd subtiele stationwagen is door zijn klassieke vertoning en veelzijdige opties dan ook erg gewild bij ondernemers.

Bovendien is de Passat Variant uitgerust met zowel zuinige benzine- als dieselmotoren.

  • verbruik benzinemotor 1 op 19

  • verbruik dieselmotor 1 op 25

De passat is ideaal als gezinsauto, maar beschikt ook over 650 liter bagageruimte, wat natuurlijk praktisch is voor zakelijke doeleinden.

Ben jij op zoek naar een zuinige stationwagen met veel (bagage)ruimte?

Bekijk dan hier onze voorraad Volkswagen Passat Variant

2. Volkswagen Golf Variant

De Volkswagen Golf Variant is iets voordeliger dan de Volkswagen Passat, maar mag met zijn eigenschappen zeker niet ontbreken in deze top 10 lijst! Zo heeft het voertuig maar liefst 600 liter bagageruimte beschikbaar. Daarnaast ervaar je absolute rijcomfort in deze Duitse klassieker.

De uitstekende prijs-kwaliteitverhouding maakt de Golf Variant dan ook een erg populaire stationwagen.


Bekijk hier onze voorraad Volkswagen Golf Variant

3. Skoda Octavia Combi

De stijlvolle Skoda Octavia Combi mag wat ons betreft ook niet ontbreken in deze top 10 lijst. Naast zijn moderne uitstraling heeft de Octavia Combi namelijk een krachtige en zuinige motor.

De comfortabele Octavia Combi is dan ook erg geschikt voor zowel zakelijk als privégebruik.

Bekijk hier onze voorraad Skoda Octavia Combi

4. Ford Focus Wagon

De Ford Focus Wagon is niet meer weg te denken van de Nederlandse wegen. Deze stationwagen is zelfs een van de meest succesvolle auto’s ooit geproduceerd door Ford.


De reden voor dit succes?


De Focus Wagon biedt ruim 600 liter bagageruimte en je ervaart veel rijcomfort als inzittende. Vooral door de afwerking met fijne materialen in het interieur krijg je een comfortabel gevoel.

Per slot van rekening is de aanschafprijs in vergelijking met andere stationwagens ook nog eens erg aantrekkelijk.

Op zoek naar een voordelige, maar betrouwbare stationwagen?


Bekijk dan hier onze voorraad Ford Focus Wagon

5. BMW 3-serie Touring

De BMW 3-serie Touring is qua uiterlijk een typisch BMW-voertuig: elegant en representatief. Bovendien vergelijken autokenners de rijcomfort van deze 3-serie vaak met een Mercedes E-klasse. Deze 3-serie Touring heeft ruimte voor 5 inzittenden en maar liefst 500 liter aan bagageruimte. 

Bekijk hier onze voorraad BMW 3-serie Touring

6. Peugeot 308 Station Wagon

De Peugeot 308 is ook verkrijgbaar als stationwagen variant (SW). Deze 308 Station Wagon is vooral populair bij zakelijke gebruikers die een goede samenvoeging willen van werk en privé. Deze stationwagen heeft flexibele bagageruimte variërend van 443 tot maar liefst 1380 liter.


Bekijk hier onze voorraad Peugeot 308 Station Wagon

7. Volvo V60

De Volvo V60 is een van de meest verkochte personenauto’s in Nederland. Mocht je dus op zoek zijn naar een stationwagen die zowel veilig als technisch is, dan is deze V60 zeker het overwegen waard. De auto is namelijk uitgerust met veel bagageruimte, een uitstekende techniek en absolute comfort.

Daarnaast zijn de stationwagens van dit Zweedse automerk vrij waardevast.

Bekijk hier onze voorraad Volvo V60 stationwagen

8. Audi A4 Avant

De Audi A4 Avant is qua design erg modern en strak. Dit geldt zowel voor het exterieur als interieur, waar alles is afgewerkt met stijlvolle materialen. Daarnaast is de Avant standaard uitgerust met 500 liter bagageruimte en is de CO2-uitstoot van het voertuig relatief laag.

Ben jij op zoek naar een zuinige stationwagen met bagageruimte? Dan is de modieuze Audi A4 Avant wellicht iets voor jou!


Bekijk hier onze voorraad Audi A4 Avant

9. Renault Clio Estate

De Renault Clio Estate is een compacte stationwagen met 443 liter bagageruimte. Dit betekent dat de Clio Estate ideaal is voor gebruikers die niet al te veel bagageruimte nodig hebben, maar wel zuinig willen rijden. Bovendien is de aanschafprijs van deze stationwagen in vergelijking met de eerder genoemde voertuigen erg voordelig.

Ben jij dus op zoek naar een betrouwbare stationwagen, die tegelijkertijd voordelig is?

Bekijk dan hier onze voorraad Renault Clio Estate.

10. Renault Mégane Estate

We sluiten de top 10 beste stationwagens van 2024 af met niemand minder dan de Renault Mégane Estate. Deze variant van de Franse autogigant is net als zijn jongere broer, Clio, relatief voordelig in de aanschaf en maandelijkse lasten. Toch biedt de Mégane Estate aanzienlijk meer bagageruimte dan zijn voorganger: tussen 521 en 1.504 liter.

Veel ondernemers kiezen dan ook voor de Renault Mégane, vanwege zijn veelzijdigheid. Zie jij jezelf ook wel rijden in deze Franse bolide?


Bekijk dan hier onze voorraad Renault Mégane Estate

Hulp nodig met een auto kiezen?

Ontvang binnen enkele minuten een persoonlijk aanbod aan leaseauto's die perfect aansluiten bij jouw wensen, eisen & budget.

Hulp nodig bij auto leasen?

Neem voor vragen gerust contact op.

Telefoon
Geef ons een belletje.
Whatsapp
Stuur ons een bericht.