Mercedes Sprinter VS Volkswagen Crafter

Als je op zoek bent naar een praktische, grote bestelbus, gaat de strijd vaak tussen de twee Duitse klasbakken Mercedes en Volkswagen. Mercedes en Volkswagen maken allebei uitstekende bestelbussen voor uiteenlopende beroepen, maar welke van de twee auto giganten produceert nou de beste grote bus?

In deze blogpost vergelijken we de Mercedes Sprinter en de Volkswagen Crafter met elkaar, zodat jij straks de juiste bus kan uitkiezen!

Ryan Richardson
Ryan Richardson
Auteur
3 minuten leestijd

Voor- en nadelen van de Mercedes Sprinter

Voordelen

De Mercedes Sprinter is een zeer betrouwbare bestelwagen. Hij rijdt comfortabel, zuinig en heeft veel functionaliteiten die hem gebruiksvriendelijk maken voor koeriers en vakmannen. Zo is de Sprinter bijvoorbeeld verkrijgbaar in 10+ afmetingen, die allemaal als maatoplossing dienen voor hetgeen wat jij als professional moet vervoeren.

  • De Sprinter staat bekend om zijn lage brandstofverbruik vergeleken met andere grote bestelbussen.

  • De Sprinter heeft meer laadruimte dan de meeste grote bestelbussen op de markt.

  • De Sprinter is verkrijgbaar in meerdere maatoplossingen voor koeriers, vakmensen en andere professionals.

Nadelen

De Mercedes Sprinter is een betrouwbare met veel handige functionaliteiten, maar is op zijn beurt wel vrij prijzig en aanzienlijk duurder dan de Volkswagen Crafter.

Voor- en nadelen van de Volkswagen Crafter

Voordelen

De Volkswagen Crafter is een uitstekende optie als je op zoek bent naar een bestelwagen met veel laad- en opbergruimte (handige afmetingen).

Bekijk hier de VW Crafter afmetingen.

Deze praktische bus heeft daarnaast een laag brandstofverbruik en is relatief voordelig ten opzichte van de Mercedes Sprinter.

  • De Volkswagen Crafter heeft de beste belaadbaarheid in zijn klasse.

  • De Crafter staat bekend om zijn uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

  • De Crafter heeft maar liefst 3500 kg trekgewicht!

Nadelen

De Volkswagen Crafter is dan misschien minder duur dan een Mercedes Sprinter, maar heeft wel aanzienlijk minder laadruimte ter beschikking en beschikt ook over minder motoropties. Daarnaast krijgt het interieur van de Mercedes Sprinter ook een hogere score.

Moet ik voor een Sprinter of een Crafter gaan?

Je bent vast benieuwd welke grote bestelbus je nu het beste kan kiezen. Het antwoord hangt volledig af van je behoeften en situatie. Daarom behandelen we hier nog een 4-tal aspecten die jou helpen om een weloverwogen keuze te maken!

✓ Interieur
De Mercedes Sprinter heeft een luxueuzer en comfortabeler interieur dan de Volkswagen Crafter. Dus als u op zoek bent naar een bestelwagen met een mooier interieur, is de Sprinter de betere optie.

✓ Bus van het jaar

De Mercedes Sprinter is door het tijdschrift What Car? uitgeroepen tot Bestelauto van het Jaar 2022. De Crafter was ook in de running voor de prijs, maar moest het afleggen tegen de Sprinter.

✓ Prijs

De Mercedes De Sprinter is duurder dan de Volkswagen Crafter. Dus als je op zoek bent naar een voordelige optie, terwijl je alsnog profiteert van zeeën aan laadruimte en comfort, is de Crafter een goede keuze.

Wie wint deze Duitse klasbakken clash?

We zijn aangekomen aan het einde van deze vergelijking oftewel de Duitse titanenstrijd tussen … De Mercedes Sprinter en Volkswagen Crafter: welke bestelbus gaat er met de Regeljelease.nl award van door? De Mercedes Sprinter is over het algemeen duurder dan de Volkswagen Crafter, maar krijgt van ondernemend Nederland wel meer positieve feedback wat betreft de laadruimte, comfort en duurzaamheid.

Beide bestelbussen zijn simpelweg onomstreden in de categorie grote bussen. Daarom hebben we een ruime voorraad Sprinter’s en Crafter's speciaal voor jou als ondernemer!

Hulp nodig bij auto leasen?

Neem voor vragen gerust contact op.

Telefoon
Geef ons een belletje.
Whatsapp
Stuur ons een bericht.