Wat voor bedrijfswageninrichting heb ik nodig?

Per branche kan het sterk verschillen wat voor materialen en goederen er vervoerd moeten worden. Daarom is het noodzaak om met een aantal zaken rekening te houden bij het kiezen van de ideale bedrijfswageninrichting voor jouw bus.

Welke vragen moet je jezelf bijvoorbeeld stellen om te achterhalen welke inrichting past bij jouw situatie? In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over de bedrijfswageninrichting van jouw (toekomstige) bus.

Ryan Richardson
Ryan Richardson
Auteur
4 minuten leestijd

1. Doel van de bedrijfswageninrichting

Het is allereerst belangrijk om te bepalen wat het doel is van je bedrijfswageninrichting. Is de inrichting bijvoorbeeld bedoeld om:

  • te voldoen aan specifieke eisen van opdrachtgevers (PostNL, DHL).

  • de auto of kwetsbare goederen te beschermen tegen beschadiging.

  • je werk zo efficiënt mogelijk te kunnen uitvoeren.

Kortom, er zijn tig redenen te bedenken waarom je voor een specifieke bedrijfswageninrichting gaat, maar eerst moet je dus wel weten voor welk doel de inrichting dient

Heb jij een bus nodig met een inrichting die een specifiek doel dient? Lees dan verder, want we leggen in het volgende hoofdstuk uit hoe je jouw bedrijfsbus kunt personaliseren zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan!

2. Bedrijfswageninrichting op maat

Als ondernemer heb je een bus nodig, die zo is ingericht, dat je eenvoudig je werkzaamheden kunt uitvoeren. Daarnaast kan het ook (wettelijk) verplicht zijn om een bepaalde inrichting te hanteren.

Denk aan het vervoeren van kwetsbare goederen zoals fruit of andere etenswaren die op een bepaalde temperatuur vervoerd moeten worden.

Ook veel grote bedrijven zoals PostNL eisen een bedrijfswageninrichting die aan een aantal strenge voorwaarden voldoen. Dit betekent dat de bus van binnen op een bepaalde manier ingericht moet zien.

Waar je zoal op moet letten bij het inrichten van je bedrijfsbus?

  1. de (wettelijke) verplichtingen. Heb je bijvoorbeeld te maken met kwetsbare goederen die op een bepaalde temperatuur vervoerd moeten worden of heeft de opdrachtgever een aantal strenge eisen.

  2. de taken die je gaat verrichten. Als pakketbezorger is het bijvoorbeeld belangrijk dat je voldoende ruimte hebt voor je lading zodat je niet meerdere keren terug hoeft naar depot, terwijl het voor timmerman een must is dat zijn gereedschap niet door de hele bus ligt…

3. Mag ik mijn bedrijfswageninrichting aanpassen?

Als je een bedrijfswagen koopt of aanschaft met financial lease, dan heb je de vrijheid om te doen met de inrichting wat je wil. Toch hebben alle keuzes omtrent de inrichting invloed op de restwaarde van je auto.

Hetgeen wat jij prettig vindt of noodzakelijk om je werk goed uit te voeren, hoeft een volgende eigenaar niet perse van toegevoegde waarde te vinden.

Kortom, wat jij ziet als absolute meerwaarde, kan de koper-in-spe wellicht ervaren als obstakel om de bedrijfsbus te kopen. Dit vergroot de kans op een lagere restwaarde, omdat er in dit soort situaties vaak herstelwerkzaamheden moeten plaatsvinden.

Aan het eind van de rit draait het er natuurlijk om dat de inrichting zijn doel dient; dat jij je werkzaamheden zo goed mogelijk kunt uitvoeren zonder frustratie en tijdverlies..

Laat je daarom hier gerust informeren door een van onze specialisten, mocht je vragen hebben over de juiste inrichting voor jouw bus.

3.1 Operational lease en huur

Zodra je een bedrijfsbus huurt of via operational lease aanschaft, dien je het voertuig na verloop van tijd weer in te leveren. Als jij vervolgens de auto zonder overleg compleet veranderd van binnen (ten opzichte van hoe je de auto ophaalde), dan krijg je ongetwijfeld scheve gezichten.

Daarom is het bij het aangaan van een tijdelijk contract cruciaal om te weten wat er allemaal geaccepteerd wordt door de verhurende partij.

4. Standaardinrichting

De kans dat een vakgenoot soortgelijke eisen aan de inrichting van zijn bedrijfsbus heeft als jou is groot. Hier speelt de markt natuurlijk slim op in.  Zo heb je standaardinrichtingen voor specifieke branches.

Ben jij op zoek naar een bedrijfswagen met standaard inrichting? Neem dan hier contact met ons op

Hulp nodig bij auto leasen?

Neem voor vragen gerust contact op.

Telefoon
Geef ons een belletje.
Whatsapp
Stuur ons een bericht.