L1H2 bus

We gebruiken de term l1h2 voor een bus met standaard lengte en een verhoogd dak. Hieronder leggen we kort uit waar de letters en cijfers (l1h2) voor staan:

  • L staat voor Lengte van de bus 

  • H staat voor Hoogte van de bus

  • Getallen achter de L en H nemen toe met iedere verlenging en/of verhoging.

belangrijk om te weten: de afmetingen van een l1h2 bus kunnen verschillen per merk en model.

Wil je meer weten over de afmetingen van een l1h2 bus? Lees dan deze pagina!

Hoe moet ik de afmetingen van een bedrijfswagen aflezen?

Een l1h2 bus heeft een verhoogd dak en een standaard lengte. Ook belangrijk om te weten is dat de afmetingen van een bus vaak per model en merk verschillen.

Hier gaan we later op deze pagina dieper op in. Allereerst leggen we de betekenis van l1h2 uit in het voorbeeld hieronder.

Voorbeeld 1

De Fiat Ducato is verkrijgbaar in 8 verschillende varianten. De standaard variant is l1h1 en de grootste variant van de Ducato is l4h3. De ‘l’ staat voor lengte en de ‘h’ staat voor hoogte.

Met iedere verhoging en/of verlenging nemen de getallen achter de l en h dus toe. Voor je beeldvorming is de l1h2 dus even lang als de l1h1 afmetingen, maar wel een slag hoger.  De l1h1 is op zijn beurt weer net zo hoog als de l2h1, maar weer een maatje minder lang. Een l2h2 is zowel langer als hoger dan een l1h1.

De afmetingen van een L1H2 verschillen per merk en model

De afmetingen van een l1h2 bus verschillen vaak per merk en model. Om je hier een beeld bij te geven, hebben we de afmetingen van twee l1h2 bussen van verschillende merken met elkaar vergeleken.

Voorbeeld 2

Stel je bent als koerier op zoek naar een l1h2 bus. Vervolgens kom je op de website van Regeljelease.nl een Fiat Ducato l1h2 tegen met een lengte van 496 cm en een hoogte van 193 cm.Na wat speurwerk kom je ook de Opel Vivaro l1h2 tegen op de website van Regeljelease.nl. Je ziet dat dit voertuig een lengte van 460 cm heeft en een hoogte van 193 cm.De Fiat Ducato en Opel Vivaro uit dit voorbeeld zijn allebei l1h2. Toch zie je dat de afmetingen niet precies hetzelfde zijn. De Fiat Ducato ll1h2 is 36 cm langer dan de Opel Vivaro l1h2, maar de hoogte komt wel exact overeen.


Conclusie: l1h2 bussen kunnen verschillen per merk en model.

Eigenschappen Fiat Ducato l1h2 Movano VWA l1h2
Lengte voertuig (cm) 496 504
Hoogte voertuig (cm) 252 250
Lengte laadruimte (cm) 267 258
Breedte laadruimte (cm) 187 176
Hoogte laadruimte (cm) 193 189
Laadvolume (m3) 9,5 8,6
Wielbasis (cm) 300 318

Populaire l1h2-bussen

Fiat Ducato l1h2

Fiat introduceerde de eerste Ducato in 1981, een middenklasse bestelwagen die tegenwoordig verkrijgbaar is in 8 varianten. Waaronder de praktische en comfortabele Fiat Ducato l1h2.

Peugeot Boxer l1h2

De Peugeot Boxer l1h2 is een multifunctionele bus die in veel verschillende varianten op de markt is. Toch is deze bestelbus met verhoogd dak uitzonderlijk populair onder ondernemers.

Volkswagen Transporter l1h2

De Volkswagen Transporter is de meest verkochte bedrijfswagen aller tijden. Zo heeft Volkswagen met Transporter een serie op de markt gebracht die een transportoplossing biedt voor meerdere doelgroepen. Ook de Volkswagen Transporter l1h2 is afgestemd op een specifieke groep vakmensen en koeriers.

Hulp nodig bij auto leasen?

Neem voor vragen gerust contact op.

Telefoon
Geef ons een belletje.
Whatsapp
Stuur ons een bericht.