L2H1 Bus

Voorbeeld Mercedes Vito L2H1 Bus afmetingen

Ben je op zoek naar een bus die verlengd is?

We gebruiken de benaming l2h1 voor een bus die verlengd is met een laag dak. Hieronder leggen we beknopt uit waar de letters en cijfers (l2h1) voor staan:

  • L staat voor Lengte van de bus

  • H staat voor Hoogte van de bus

  • Getallen achter de L en H nemen toe met iedere verlenging en/of verhoging.

Wil je meer weten over de afmetingen van een l2h1 bus en hoe je de cijfers kunt aflezen? lees dan deze pagina!

Hoe moet ik de afmetingen van een bedrijfswagen aflezen?

Een l2h1 bus is één keer verlengd is en heeft een laag dak (niet verhoogd). Ook is het belangrijk om te weten dat de afmetingen van een bus per merk en model vaak verschillen.

Hier gaan we later op deze pagina uitgebreid op in. Allereerst leggen we de betekenis van l2h1 uit aan de hand van een voorbeeld.

Zie hierboven hoe je de afmetingen van een bedrijfsbus kunt aflezen

Voorbeeld

De Fiat Ducato is verkrijgbaar in 8 verschillende varianten. De standaard  variant is l1h1 en de grootste variant van de Boxer is l4h3. De ‘l’ staat voor lengte en de ‘h’ staat voor hoogte.

Met iedere verhoging en/of verlenging nemen de getallen achter de l en h dus toe. Voor je beeldvorming is de l2h1 even hoog als de l1h1 afmetingen, maar wel een slagje langer.  De l1h1 is op zijn beurt weer net zo hoog als de l2h1, maar weer een maatje minder lang. Een l2h2 is zowel langer als hoger dan een l1h1.

Kunnen de afmetingen van l2h1 bussen verschillen per merk en model?

De afmetingen van l2h1 bussen kunnen verschillen per merk en model. Om je hier een duidelijk beeld bij te geven, hebben we twee l2h1-bussen van andere merken met elkaar vergeleken.

Voorbeeld

Stel je bent als koerier op zoek naar een l2h1 bus. Vervolgens kom je op de website van regeljelease.nl een Opel Vivaro l2h1 tegen met een lengte van 539 cm en een hoogte van 197 cm.Na wat speurwerk kom je ook de Citroen Jumper l2h1 afmetingen tegen op de website van regeljelease.nl. Je ziet dat dit voertuig een lengte van 541 cm heeft en een hoogte van 225 cm.De Opel Vivaro is qua omvang duidelijk kleiner dan de Citroen Jumper, terwijl het allebei l2h1-bussen zijn. Zo is de Vivaro 2 cm minder lang dan de Jumper en maar liefst 28 cm minder hoog.
Conclusie:
 De afmetingen van een l2h1 kunnen verschillen per merk en model.

Eigenschappen Renault Trafic l2h1 Mercedes Vito l2h1
Lengte voertuig (cm) 539 514
Hoogte voertuig (cm) 197 191
Lengte laadruimte (cm) 293 274
Breedte laadruimte (cm) 166 165
Hoogte laadruimte (cm) 138 135
Laadvolume (m3) 6 8
Wielbasis (cm) 349 320

Populaire L2H1-bussen

1. Renault Trafic l2h1

De Renault Trafic is een grote bus beschikbaar in 4 verschillende varianten. Zo biedt de Trafic meerdere transportoplossingen voor koeriers, maar ook voor professionals in de bouw.

2. Opel Combo l2h1

De Opel Combo is een compacte bestelwagen, die in 1985 voor het eerst op de markt verscheen. Deze populaire bestelwagen is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, waaronder de Opel Combo l2h1.

3. Opel Vivaro l2h1

De Opel Vivaro is één van de populairste bezorgwagens van Nederland. Er zijn inmiddels drie generaties van op de markt verkrijgbaar in verschillende varianten. Waaronder de l2h1 die verkrijgbaar is met enkele cabine, dubbele cabine, combi en platform cabine.

4. Mercedes Sprinter l2h1

De Mercedes-Benz Sprinter is beschikbaar in ruim 1700 varianten en 600 verschillende opties. Dit betekent dat er meerdere lengtes en hoogtes mogelijk zijn. Zo is de Sprinter bijvoorbeeld ook verkrijgbaar met een verlengde wielbasis en een laag dak (l2h1).

5. Ford Transit Custom l2h1

De Ford Transit is ideaal voor ondernemers die materiaal of goederen moeten vervoeren. Zo zijn er punten in de laadruimte waaraan je materiaal vast kunt maken en heb je met de dieselmotoren efficiënt omgaan met brandstof

Hulp nodig bij auto leasen?

Neem voor vragen gerust contact op.

Telefoon
Geef ons een belletje.
Whatsapp
Stuur ons een bericht.