l2h2 bus

Voorbeeld Renault Master l2h2 afmetingen

We noemen een bus die één keer verlengd is en één keer verhoogd is een l2h2 bus. Hieronder leggen we kort uit waar de letters en cijfers (l2h2) voor staan:

  • L staat voor Lengte van de bus 

  • H staat voor Hoogte van de bus

  • Getallen achter de L en H nemen toe met iedere verlenging en/of verhoging

Wil je meer weten over de afmetingen van een l2h2? Lees dan deze pagina!

Hoe moet ik de afmetingen van een bedrijfswagen aflezen?

Een l2h2 bus is één keer verlengd en één keer verhoogd. Zoals eerder aangegeven is het belangrijk om te weten dat de afmetingen van een L/H-combinatie vaak per merk en model verschillen.

Hier gaan we later op deze pagina dieper op in. Allereerst leggen we de betekenis van l2h2 uit in het voorbeeld hieronder.

Voorbeeld

De Citroën Jumper is verkrijgbaar in 8 verschillende varianten. De standaard variant is l1h1 en de grootste variant van de Jumper is l4h3. De ‘l’ staat voor lengte en de ‘h’ staat voor hoogte.

Met iedere verhoging en/of verlenging nemen de getallen achter de l en h toe. Voor je beeldvorming is de l2h1 dus even hoog als de l1h1 afmetingen, maar wel een slagje langer. De l1h1 is op zijn beurt weer net zo hoog als de l2h1, maar weer een maatje minder lang. 

Een l2h2 is zowel langer als hoger dan een l1h1.

Kunnen de afmetingen van een l2h2 bus verschillen?

De afmetingen van een l2h2 bus verschillen vaak per merk en model. Om je hier een duidelijk beeld bij te geven, hebben we de afmetingen van twee l2h2 bussen van verschillende merken hieronder met elkaar vergeleken.

Voorbeeld

Stel je bent als koerier op zoek naar een l2h2 bus. Vervolgens kom je op de website van Regeljelease.nl een Citroen Jumper l2h2 tegen met een lengte van 541 cm en een hoogte van 193 cm.Na wat speurwerk kom je ook de populaire Renault Master l2h2 afmetingen tegen op de website van Regeljelease.nl. Je ziet dat deze bus een lengte van 554 cm heeft en een hoogte van 250 cm.De Citroën Jumper l2h2 is qua lengte en hoogte kleiner dan een Renault Master l2h2, terwijl het in beide gevallen l2h2-bussen betreft. De Renault Master is slechts 3 cm langer, maar ruim 57 cm hoger.


Conclusie: De afmetingen van een l2h2 kunnen verschillen per merk en model.

Eigenschappen Opel Vivaro l2h2 Citroen Berlingo l2h2
Lengte voertuig (cm) 539 475
Hoogte voertuig (cm) 249 181
Lengte laadruimte (cm) 293 267
Breedte laadruimte (cm) 166 187
Hoogte laadruimte (cm) 189 118
Laadvolume (m3) 8,6 3,9
Wielbasis (cm) 349 300

Populaire L2H2-bussen

1. Fiat Ducato l2h2

De Fiat Ducato is de grootste bedrijfsbus van Fiat. Dit model biedt meerdere opties qua afmetingen. Zo zijn er maar liefst 8 varianten op de markt, variërend van l1h1 (kleinste bus) tot aan l4h3 (grootste bus).

Vooral de Fiat Ducato l2h2 afmetingen zijn erg populair bij ondernemers, vanwege zijn bijna een halve meter langere lengte dan de standaard uitvoering.

2. Renault Master l2h2

De Renault Master is ook een populaire bedrijfswagen met meerdere varianten op de markt. Daarnaast is de Master uitgerust met zowel voor- als achterwielaandrijving.

3. Opel Movano l2h2

De Opel Movano is de grootste bedrijfswagen van Opel. Dit model is vooral erg populair onder koeriers die middelgrote tot grote pakketten moeten vervoeren, vanwege zijn omvang. Je hebt maar liefst 6 verschillende varianten van de Opel Movano.

4. Mercedes Sprinter l2h2

De Mercedes Sprinter is volledig aan te passen naar eigen wens. Zo zijn er maar liefst 1700 varianten en ruim 600 opties van deze bus op de markt. Een van de meest gangbare varianten is de sprinter l2h2 afmetingen.

5. Peugeot Boxer l2h2

De Peugeot Boxer is een multifunctionele bus die in 8 varianten verkrijgbaar is. Ook als l2h2 bus gooit de Boxer hoge ogen. Benieuwd waarom koeriers, maar ook schilders en timmermannen vaak kiezen voor deze Peugeot?

Hulp nodig bij auto leasen?

Neem voor vragen gerust contact op.

Telefoon
Geef ons een belletje.
Whatsapp
Stuur ons een bericht.