L1H1 Bus

Voorbeeld Peugeot Boxer l1h1 afmetingen

We gebruiken de term l1h1 om de standaardmaat van een bedrijfswagen aan te geven. Hieronder leggen we kort uit waar de letters en cijfers (l1h1) voor staan:

  • L staat voor Lengte van de bus 

  • H staat voor Hoogte van de bus

  • Getallen achter de L en H nemen toe met iedere verlenging en/of verhoging.

Het is daarnaast belangrijk om te weten dat de afmetingen van een l1h1 bus kunnen verschillen per merk en model.

Wil je meer weten over de afmetingen van een l1h1 bus? Lees dan deze pagina!

Wat betekent l1h1?

Zie hierboven hoe je de afmetingen van een bedrijfsbus kunt aflezen

l1h1 is de standaardmaat van een bedrijfsbus. Dit is qua lengte en hoogte dus de kleinste bus van een specifiek merk en model.  Dit betekent dat er geen verlenging en/of verhoging heeft plaatsgevonden.

l1 = standaard lengte
h1 = standaard hoogte

Ook belangrijk om te weten is dat de afmetingen van een l1h1 bus per merk en model kunnen verschillen. Je kan dus niet zeggen dat een l1h1 bus standaard 386 lang is en een hoogte heeft van 180 cm.

Een Opel Vivaro l1h1 heeft bijvoorbeeld niet dezelfde afmetingen als een Mercedes Vito l1h1.

Hier gaan we later op deze pagina dieper op in. Allereerst leggen we de betekenis van l1h1 uit met een voorbeeld.

Voorbeeld 


De Peugeot Boxer is verkrijgbaar in 8 verschillende varianten. De kleinste variant is l1h1 en de grootste variant van de Boxer is l4h3. De ‘l’ staat voor lengte en de ‘h’ staat voor hoogte.


Met iedere verhoging en/of verlenging nemen de getallen achter de l en h  dus toe. Voor je beeldvorming is de l1h2 dus even lang als de l1h1 afmetingen, maar wel een slagje hoger.  De l1h1 is op zijn beurt weer net zo hoog als de l2h1, maar weer een maatje minder lang. Een l2h2 is zowel langer als hoger dan een l1h1.

Uitleg afmetingen l1h1 bussen aflezen

De afmetingen van een l1h1-bus verschillen vaak per merk en model. Om je hier een duidelijk beeld bij te geven, hebben we de afmetingen van twee l1h1-bussen van verschillende merken hieronder met elkaar vergeleken in een voorbeeld en bijbehorende tabel. 

Voorbeeld

Stel je bent als koerier op zoek naar een l1h1 bus. Allereerst kom je een Citroen Jumper l1h1 tegen op het internet. Deze gesloten bestelwagen heeft een lengte van 496 cm en een hoogte van 166 cm.Vervolgens kom je een Ford Transit Connect l1h1 tegen op de website van Regeljelease.nl. Je ziet dat dit voertuig een lengte van 442 cm heeft en een hoogte van 127 cm.Zowel de Citroën Jumper als de Ford Transit Connect uit het voorbeeld zijn allebei aangeduid als l1h1-formaat. Toch is zichtbaar dat de afmetingen niet overeenkomen.
 De Citroën Jumper l1h1 is 54 cm langer en 39 cm hoger dan de Ford Transit l1h1.

Conclusie: De standaardmaat l1h1 kan verschillen per merk en model.

Eigenschappen Transit Connect l1h1 Citroen Jumper l1h1
Lengte voertuig (cm) 442 496
Hoogte voertuig (cm) 184 225
Lengte laadruimte (cm) 155 267
Breedte laadruimte (cm) 153 187
Hoogte laadruimte (cm) 126 166
Laadvolume (m3) 2,9 8
Wielbasis (cm) 266 300

Populaire L1H1-bussen

Mercedes Sprinter l1h1

De Sprinter l1h1 (Gesloten Bestelwagen) is een functionele bedrijfswagen die veel populariteit geniet onder koeriers en vakmensen. Dit is niet gek, want de Sprinter combineert mobiliteit met absolute rijcomfort en veiligheid.

Benieuwd waarom veel koeriers en vakmensen kiezen voor deze Sprinter?
Lees hier meer

Renault Master l1h1

Er zijn meerdere Renault Master varianten op de markt, maar de l1h1 is toch wel echt één van de meest gangbare uitvoeringen. Met een totale lengte van 505 cm, een hoogte van 230 en een laadruimte van 258 is de Master uitermate geschikt voor het vervoeren van goederen in het drukke stadsverkeer.

Benieuwd waarom veel koeriers, maar ook schilders kiezen voor deze Master?
Lees hier meer

Opel Vivaro l1h1

De Opel Vivaro l1h1 is verkrijgbaar als gesloten bestelwagen, maar ook met dubbele cabine. Dit maakt de Vivaro geschikt voor zowel goederen- als personenvervoer. Bovendien is de Vivaro al decennia lang niet meer weg te denken van de Nederlandse wegen, vanwege zijn betrouwbare staat van dienst.

Benieuwd waarom veel ondernemers kiezen voor deze Vivaro?
Lees hier meer

Hulp nodig bij auto leasen?

Neem voor vragen gerust contact op.

Telefoon
Geef ons een belletje.
Whatsapp
Stuur ons een bericht.